.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 1 декември 2012 г.

СОДЕНА ПИТКА С КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ

ПРОДУКТИ
500гр.брашно
1ч.л.сол
300мл.кисело мляко
1ч.л.сода бикарбонат
60мл.мас/или масло/
60мл.олио
150гр.сирене
100/150гр.кашкавал
1жълтък за намазване 
брашно за доомесване и разточване

В купа пресейте брашното.Направете кладенче и в него сипете солта,киселото мляко в което предварително сте разтворили 1ч.л.сода бикарбонат,олио,60мл.разтопена мас/или масло/.Към сместа прибавете и  натрошено сирене,като си запазите част, която ще ви потрябва при оформянето на питата.Настържете кашкавала и го прибавете към останалите продукти,като си заделите част от кашкавала за оформянето на питката.
Омесете средно твърдо тесто.Разделете го на 3части  за да ви е по удобно при разточването.
Върху тава постелете хартия за печене.
Малка част от тестото разточете на кръг и го поставете в средата на тавата.Този кръг ще ви послужи за основа на плънка.
Върху набрашнен плот
разточете тесто на тънка обла кора.Разрежете кората на  триъгълници.Във всеки триъгълник поставете парченце кашкавал и завийте на рулце.
Получените кифлички или рулца подредете в тавата една до друга.
По средата поставете кашкавала и сиренето което заделихте.
Намажете питката с жълтък разбит с няколко капки олио или прясно мляко.
Изпечете питката в нагрята фурна на 180градуса до зачервяване.
Сервирайте питката още топла с каничка айран.
Да ви е сладко!!!








15 коментара:

  1. Оле ....разкош!Прилича на цвете:)
    Веднага си записвам как се прави!Много красиво офорена питка!
    Таничка благодаря ти за идеята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани радвам се,че ти харесва питчицата и ти благодаря за комплиментите.Наистина прилича на цвете :) :) :)Весела и уютна неделна вечер ти желая Дани!

      Изтриване
  2. Много апетитна питка, Танче! И с тези екстри си е направо неустоима! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Снежи.Радвам се,че ти харесва питката.А за екстрите...не питай само дето не се сбиха за тях моите сладури:) :) :)Поздрави и весел неделен ден ти желая!

      Изтриване
  3. Олеее как ме изкушаваш само.Много красива и апетитна питка си приготвила Таничка.Mного обичам содени питки със сиренце,че и кашкавал има направо да ти дойда на гости да я опитам.:) :) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много вкусна е питката Ванче приготви я няма да съжаляваш.Апък ако не ти се занимава..идвай ми на гости апък аз ще ти я приготвя.:) :) :)

      Изтриване
  4. Прекрасна питка Таничка.Много красива и апетитна.Благодаря за рецептичката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ееее гъбче отдавна не си се мяркала.:) :) :)Благодаря за комплиментите.Много много целувки ти пращам!

      Изтриване
  5. И е вкусна, и е много красива! Оригинално оформление!
    Поздравления!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили.Радвам се,че ти е харесала питката.Приятна вечер и успешна нова седмица ти желая Тили!

      Изтриване
    2. mnogo sladko se vijda..

      Изтриване
  6. nesto ne mi se polu4i ne se nadu mnogo malko stiklena i tvarda a mesih po receptata mai sam sviknala da mesq s maq

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам какво се е объркало Соня.Рецептата и описанието за приготвяне са точни,температурата за печене също.Често приготвям такава закуска у дома по един и същ начин с хрупкава коричка и мека среда с вкус на рогчета.Определено има разлика при тесто с мая и сода и вкусова и при замесването на тестото.

      Изтриване
  7. az sam dosta uporita i ste probvam otnovo moze bi polzvah i mai dosta golqma tava

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не ми се вярва да е от тавата,по скоро е от брашното,тестото или печенето.Соня,ако искаш пробвай първо с рогчета рецептата е почти една и съща и ако ти харесат си направи и питка. http://tania-goleva.blogspot.com.es/2012/03/blog-post_04.html

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...