.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 20 януари 2014 г.

Пасти Шоколина с орехово-маслен крем и шоколад

ПРОДУКТИ
За платката
125гр.масло
150гр.шоколад

2белтъка
75гр.захар

2жълтъка
2яйца
1ванилия
75гр.захар
5с.л.олио
160гр.брашно
1бакпулвер
2с.л.с калпаче какао

*За масленият орехов крем
100гр.непечени орехи
50мл.прясно мляко
40гр.масло
2,3с.л.пудра захар

*За шоколадовия крем
280мл.течна сладкарска сметана
100гр.захар
кората на половин портокал
150гр.шоколада

1.Пригответе си блата,като разтопите на водна баня 125гр.масло с 150гр.шоколад.Шоколадът може да бъде млечен или черен шоколад.
Разбъркайте маслото с шоколада до хомогенна маса и оставете леко да се охлади.
2.В купа разбийте 2 белтъка с 75гр.захар и ги оставете на страна.
3.В купа разбийте с миксер 2жълтъка,2яйца и 75гр.захар.Добавете и 1,2ванили.Към яйчената смес прибавете 5с.л.олио,като продължавате да разбивате с миксера.
Към сместа прибавете разтопената и леко охладена маслено-шоколадова смес и разбъркайте с миксера до хомогенна маса.
4.Пресейте брашното,заедно с 2с.л.с калпаче какао и един бакпулвер.
5.Добавете сухата смес на 2,3пъти към тестото,като редувате с разбитите белтъци.Разбърквайте с дървена лъжица.Започвате с брашно и завършвате с брашно до изчерпване на количествата.
6.Постелете правоъгълна тава с хартия за печене и разпределете тестото равномерно в тавата.
7.Изпечете платката в нагряна фурна за 12-13минути.
Оставете блата да се охлади и го нарежете на две равни части.Блатът е мек и крехък,затова внимавайте при рязането и при сглобяването да не се наруши цялостта на блата.
   ***Приготвяне на маслено ореховият крем.
Загрейте на котлон 50мл.прясно мляко.Към млякото добавете 100гр.смлени орехи и около 40гр.меко масло.Добавете и 2,3с.л.пудра захар.Разбъркайте до хомогенна маса и приберете крема за кратко в хладилник за да се стегне.
  ****Приготвяне на шоколадовия крем
В купа кипнете на котлон 80мл.течна сладкарска сметана.Към сметаната добавете 150гр.шоколад натрошен на малки парчета.Оставете за около 2минути шоколада да се отпусне и разбъркайте до хомогенна маса.
В купа разбийте 200мл.течна сметана с 100гр.захар.Настържете кората на половин портокал и я добавете към сметаната.Към охладения шоколад добавете на порции битата сметана.
Приберете крема в хладилник за да се стегне.
  ***СГЛОБЯВАНЕ
Нарежете блата на две равни части.С остър нож изрежете неравностите а трохите запазете за декорация.
Разпределете маслено ореховият крем върху едната част от блата.Върху маслено-ореховият крем разпределете част от шоколадовия крем.
Поставете втората част от блата и разпределете останалият шоколадов крем.Загладете сладкиша и го приберете в хладилник за няколко часа за да се стегне.
Декорирайте с останалите трохи от блата и разтопен шоколад.
Нарежете на пастички правоъгълни или квадратни и сервирайте за десерт,следобедно кафе с приятели или просто за подслаждане.
Да ви е сладко!

14 коментара:

  1. Таничка, радвам се, че пак си тук! За много години - желая ти една красива година, която да изпълни дома ти със здраве и обич. :) А почерпката е повече от чудна...
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ти харесва почерпката,Гери и ти благодаря за хубавите пожелания.Сърдечни поздрави миличка!

      Изтриване
  2. Танче,разкошни са! Не мога да откъсна очите си! Изкушаващи снимки!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм ... вкусно и сладко Таничка :)
    Да имах нещо такова в компанията на кафенцето :) ама нямам ...
    Впечатли ме ореховото ти кремче ... ще го пробвам обезателно някой ден :)
    Хубав ден мила и здраве в изобилие!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Дани,радвам се,че ти харесва десертчето.А ореховото кремче е страхотно особено в допълнение към шоколад.Пастичките са страхотни препоръчвам ги горещо в компания на ароматно кафе :)

      Изтриване
  4. Просто ухаят:) Любима комбинация!

    ОтговорИзтриване
  5. Ехе, чудни са пастичките, Танче, как ме върна във времето, когато ходихме на сладкарница на паста и боза, така пък хубаво да си ги измайсторила! Фантастични са! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Катенце.Радвам се ,че съм те върнала назад във времето.Ама много вкусно беше в тия сладкарници нали :)Прегръдки миличка!

      Изтриване
  6. Прекрасно начало, Таня -
    изглеждат и звучат вълшебно - неустоима фантазия от шоколад.
    Много ми харесват, сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси за комплиментите Дианче.Радвам се,че ти допадат пастичките.Съдечни поздрави!

      Изтриване
  7. За много години, Таня! Чудесно сладко начало поставяш, все така да ти е сладко и успешно това, с което се захващаш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите пожелания,Иглика.Успешна,мирна и ползотворна година ти желая !

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...