.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 5 декември 2013 г.

Коледни сладки с мед,тахан,орехи,портокалови корички и канела

ПРОДУКТИ
125гр.меко масло
4с.л.мед
150гр.светло кафява захар
2с.л.с калпаче сусамова паста
1яйце
50мл.прясно мляко
кората на половин портокал
60гр.смлени орехи
100гр.соево брашно
щипка сол
1к.л.канела
1/2к.л.сух джинджифил
1с.л.с калпаче какао
1ч.л.бренди
280гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
брашно за оформяне на сладките
пудра захар за овалване/поръсване/



В купа разбийте маслото със захарта.Прибавете 4 супени лъжици мед.
Добавете 2 супени лъжици с калпаче Сусамова паста/тахан/,както продължавате да разбивате.
Към сместа добавете 1яйце и разбийте до хомогенна маса.
Прибавете 50мл.прясно мляко.
Настържете кората на половин портокал и я прибавете,към тестото.Смелете 60гр.орехи и ги добавете към сместа,прибавете и 1ч.л.бренди или друг алкохол.
В купа смесете сухите съставки-соевото брашно,щипка сол,какао,бакпулвера,джинджифила,канелата и бялото брашно.
Прибавете сухата смес,към тестото и замесете меко тесто.

   ***Оформление 1 

За да оформите сладките по-лесно,потапяйте ръцете си в брашно,защото тестото е меко и лепкаво.

Късайте от тестото части и ги оформете на топчета с големина,колкото малък орех.
Много леко сплескайте всяко топче и ги подредете в тава с постлана хартия за печене ,на разстояние едно от друго.

Изпечете сладките в нагряна фурна на 190градуса за около 12минути.
След изпичане оставете сладките леко да се охладят и ги слепете две по две с мармалад от сливи,шипки или с мармалад по ваш избор.
Оваляйте слепените сладки в пудра захар.



  ***Оформление 2


  
Късайте от тестото части и оформете на топчета с големина,колкото малък орех.
Сплескайте на питка топчетата и във всяка питка поставете парченце пестил от сини сливи или друг пестил по ваш избор.
Пестилът може да се замени с локум.
Затворете питките и оформете отново на топчета.
Подредете топчетата в тава с постлана хартия за печене на разстояние едно от друго.

Изпечете сладките в нагряна фурна на 190градуса за около 12минути.
След изпичане оваляйте сладките в пудра захар.


***Оформление 3
Късайте от тестото части и оформете на топчета с големина,колкото малък орех.Оформете с ръце на малки пръчици и подвийте за да се получат лунички.
Подредете луничките в тава с постлана хартия за печене и изпечете в нагряна фурна на 190градуса.
След изпичане слепете сладките две по две с помощта на мармалад от шипки,сливи или друг по ваш избор.
Оваляйте слепените сладки в пудра захар.
Да ви е сладко!

15 коментара:

  1. Изглеждат ужасно вкусни :)

    ОтговорИзтриване
  2. Напомнят ми за детството ... мама правеше сладки с подобна форма, но със сигурност продуктите за тестото не са били тези :)
    Изглеждат много вкусно Таничка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Дани!Радвам се,че ти допадат и ти напомнят за детството.:)
      Тестото е малко нестандартно,но се получиха страхотни на вкус сладки.

      Изтриване
  3. Много искам да направя тези вкусни сладки, но ме притеснява соевото брашно, не може ли да се замени с нормално? Благодаря за рецептата. :)
    Петя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Петя,без проблем можеш да замениш соевото брашно с обикновено.Весели празници ти желая!

      Изтриване
  4. Таничка, радвам се, че пак си тук! А сладките ти са страхотно подслаждане. :) Грабвам си едничка, да знаеш, не мога да им устоя...
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пак съм тук,Гери :) :) :) Радвам се,че ти допадат сладките.Почерпи се миличка за теб винаги има колкото ти душа иска.Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  5. Какви прекрасни Коледни декорации! А сладките са вълшебни! Страхотен вкус! Поздрави! Честит Никулден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Катенце!Много се радвам,че ти харесват сладките.Поздрави и честити Никулден!

      Изтриване
  6. Само като чета продуктите и си представям какъв разкош са, Танче! И са толкова красиви!
    Поздрави и хубаво настроение ти желая!

    ОтговорИзтриване
  7. Таничка, идвам да ти честитя Рождеството и имения ден. И да ти пожелая да си здрава, да си все така силна майка и съпруга и да преборваш трудностите, извличайки само най-доброто от тях. Искрено желая здраве и благоденствие на цялото ти семейство. Прегръдки и весели празници! :)))

    ОтговорИзтриване
  8. И да не забравя... Дано Дядо Коледа да ти е донесъл най-хубавия подарък, искрено ти го желая. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много много ти благодаря,Гери за хубавите пожелания,много ме зарадваха и стоплиха душицата ми.Дядо Коледа ми донесе надежда и дай боже Новата година да ми донесе най-хубавият подарък много здраве за моето детенце и дай боже да оздравее .Гери желая ти от сърце много здраве,много любов,благоденствие ... всичко най-най-най хубаво на теб и на семейството ти.Весели празници!Прегръщам те! :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...