.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 24 септември 2014 г.

За добро утро - кифлички с овесени ядки,сирене и кашкавал

ПРОДУКТИ
За тестото
300 гр.бяло брашно
40 гр.фино царевично брашно
1 ч.л.сол
1с.л.мед
1ч.л.бакпулвер
1/3 ч.ч.разтопена мас/чаша с вместимост 300мл./
1/3 ч.л.ябълков оцет
125 гр.кисело мляко
100 мл.хладка вода
За плънката
50 гр.натрошени овесени ядки
1/3 ч.ч.прясно мляко
50/80гр.сирене
50гр.настърган кашкавал
В купа пресейте двете брашна.Прибавете бакпулвера и солта и размесете с брашното.Направете кладенче и в него сипете киселото мляко,меда,оцета,разтопената мас и водата.
Замесете меко и гладко тесто и го разточете върху леко набрашнен плот на кора с дебелина около 0,5см.


Направете си плънката,като в купичка накиснете за около 10 минути овесените ядки в прясното мляко.Към вече меките и накиснати овесени ядки прибавете натрошено сирене и настърган кашкавал.***Може да добавите и пресни подправки,аз не добавих,защото си имам едно капризно девойче и на тази бяла плънка,зеленийката ще се вижда.
С помощта на ринг нарежете кората на кръгчета.По средата на всяко кръгче,поставете част от плънката
.Върху всяко кръгче с плънка, поставете изрязано с помощта на декоративен валяк/нож/ второ кръгче,оформете с ръце и прещипете краищата с помощта на вилица.
Ако не разполагате с декоративен валяк набучете на няколко места с вилица второто къгче и го поставете върху плънката.Постелете с хартия за печене тава и поставете оформените кифлички.По желание за по-златист загар, може да намажете кифличките с разбит с няколко капки прясно мляко жълтък.Изпечете кифличките в нагряна фурна на 180гр. за около 15/18минути до зачервяване.
Да ви е сладко!


5 коментара:

  1. Няма как да не е добро, Танче, колко вкусно начало му даваш само. :)
    Поздрави и усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са кифлички! За цял добър ден :)
    Поздрави, Танче!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно оформление, а и са толкова апетитни, браво :) Поздрави и хубав следобед !

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен старт на деня са тези кифлички!Плънката е супер,Танче!Поздравления:)!

    ОтговорИзтриване
  5. Ехе, то голяма красота са тези кифлички, Таничка, как си ги изваяла само. За вечеря наминавам, ама все така са си неустоими и дръпвам една. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...