.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 19 март 2015 г.

Рожкови бисквитки с какаово масло и чуфа

ПРОДУКТИ за 15бр.
30гр.брашно от Рожков
60гр.захар Панела
90гр.пълнозърнесто брашно от спелта
60гр.оризово брашно
20гр.брашно от Чуфа/земен бадем/
1ч.л.бакпулвер
щипка сух джинджифил
40гр.какаово масло
200мл.мляко от Чуфа
1суп.лъж.оризова меласа/може да се замени с друга меласа/
сусам за овалване
овесени ядки за овалване

1.В купа сипете сухите съставки: брашното от Рожков,брашно от Чуфа,1ч.л.бакпулвер,захар Панела,щипка джинджифил,оризовото брашно и пълнозърнестото брашно от спелта.Разбъркайте с лъжица сухите съставки за да се размесят и към тях прибавете 200мл.мляко от Чуфа,меласата и разтопеното на водна баня какаово масло.


2.Разбъркайте с лъжица,за да се смесят съставките.Получава се много лепкава смес,която след кратко охлаждане в хладилник,ще се стегне.Приберете купата с тестото в хладилник за около 15 минути.Охладената смес вече е придобила много по-гъста консистенция/заради рожковото брашно/ и може да се оформи на бисквитки.
3.Късайте с ръце част от тестото и оформете топчета с големина на орех.Сплескайте топчетата на питка и потапяйте всяка питка в овесени ядки или бял сусам.
4.Подредете бисквитките в тава,постлана с хартия за печене,както оставите разстояние между бисквитките.Притиснете леко с пръсти бисквитките за да не се надуят прекалено.
5.Изпечете бисквитките в нагряна фурна на 170градуса за около 12 минути.
6.След изпичане оставете бисквитките да се охладят напълно и ги прехвърлете в подходяща десертна чиния или кутия за бисквитки.
брашно Рожков,захар Панела,брашно от Чуфа,какаово масло,мляко от Чуфа


3 коментара:

  1. Танче, непрекъснато ме изненадваш с тези интересни предложения! Вземам си едно да си хрупна!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Таничка, наистина предложенията са ти много интересни, изумителни и вкусни. Ще се почерпя с бисквитка, няма да пропусна. Честит празник - здрави и благословени да сте!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни бисквитки Таня, сигурна съм, че са вкусни, като чета продуктите.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...