.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 9 ноември 2016 г.

Халва с кашу

ПРОДУКТИ
250 гр.сурово кашу
200 мл.прясно мляко
150 гр.захар
50 мл.вода
2 суп.лъж. масло
1/3 кафена лъжичка олио за
намазване на формата
пудра захар за поръсване






1.Накиснете кашуто в прясното мляко за 4 часа,като разбърквате от време на време .Пасирайте кашуто заедно с прясното мляко.
2.В малка тенджерка кипнете на котлон захарта с водата и оставете сиропа да се вари на слаб огън за около 2,3 минути.Към сиропа прибавете пасираното кашу и с помощта на дървена лъжица, разбърквайте докато се смесят.
3.Прибавете разтопеното масло и разбърквайте,докато сместа започне да се отделя от стените и дъното на тенджерата.
4.Отстранете сместа от котлона и я пресипете в подходяща малка форма,намазана с олио,на слой с дебелина около 3 см.Загладете равномерно халвата и я приберете в хладилник за няколко часа.
5.С остър навлажнен нож,нарежете халвата на малки хапки и я поръсете с пудра захар.
 Рецептата е адаптирана от Bon Apeti.

1 коментар:

  1. Много интересна рецепта за халва Танче.Имам и аз някои рецепти от индийската кухня, но не съм пробвала.Чудесно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...