.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 24 март 2013 г.

ПЛОДОВА ПИТА

Продукти
За блата
100гр.меко масло
100гр.бяла захар
2с.л.кафява захар
2жълтъка
120гр.кисело мляко
130гр.брашно
1бакпулвер
2ванилии
2белтъка

За сиропиране
2ч.л.мед
1ч.л.вода

За крема
3с.л.крем сирене за мазане
/може да се замени с Маскарпоне или Рикота/
3с.л.кисело мляко/или заквасена сметана/
2с.л.пудра захар
кората на 1/2лимон
Плодове по избор
1/2бурканче конфитюр
1/2бурканче конфитюр от кайсии
1/2пакетче желатин
В купа разбийте белтъците с 3с.л.от бялата захар.
В купа разбийте мекото масло със останалото количество бяла захар и 3с.л.кафява захар.Прибавете жълтъците,като продължавате да разбивате до хомогенна маса.
Прибавете киселото мляко към сместа.
Пресейте брашното,размесете го с бакпулвера и 2ванилии и го прибавете на два,три пъти към тестото.
Прибавете на порции разбитите белтъци,като разбърквате с лъжица.
Разстелете  тестото върху правоъгълна или квадратна тава с постлана хартия за печене.
Изпечете платката в нагряна фурна на 180градуса до зачервяване.При мен за около 15минути.
Изпеченият блат оставете да се охлади и го разделете на две еднакви равни части.
Намажете едната част с крем от 3с.л.крем сирене ,3с.л.кисело мляко/или заквасена сметана/и кората на 1/2лимон или портокал.
Крем сирене може да се замени с Маскарпоне или сирене Рикота.
Платките са много нежни и меки и нямат нужда от напояване,но аз ги напоих много леко с 2ч.л. мед разтворен в 1ч.л.вода.
Върху крема поставете втората част от блата,леко оформете и притиснете.Ако е нужно изравнете краищата на сладкиша.
Намажете с останалото количество крем.Върху крема внимателно намажете с конфитюр по избор.Аз използвах конфитюр от малини.Загрейте на котлон половин бурканче конфитюр от кайсии с които,ще гланцирате плодовете за да не почернеят и за да се стегнат плодовете.При разрязването на сладкиша на порции плодовете,ще си останат стегнати.
Разтворете желатин по описаният начин на опаковката и го прибавете към  конфитюра от кайсии.Оставете леко да се желира.
Нарежете на парченца плодове с каквито разполагате малини,ягоди,ябълка,портокал и др.
Намажете с четка плодовете с конфитюра от кайсии.Приберете сладкиша в хладилник за да се стегне и охлади.
Нарежете плодовата пита на квадратни или правоъгълни парченца и сервирайте в подходящи чинии.
Да ви е сладко!!!

8 коментара:

  1. Прекрасно!Не съм правила, а отдавна искам да направя, все ми се вижда сложно, но тази рецепта ми допада!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Сонче.Сравнително бързо се приготвя,не е сложно а и се хареса на всички у дома.Ако обичаш плодови сладкиши,ще ти хареса със сигурност.Хубава вечер ти желая Сонче!

      Изтриване
  2. Това няма как да остане без коментар. Направо ми потичат лигите...
    Толкова сладичко, сочно и вкусно изглежда. Браво, Танче, все така!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Гери.Който си пада по плодовите сипопирани сладкиши,няма как да подмине плодова пита.Старая се да ограничавам десертите у дома и за това ли или пък,че много им хареса ама моите сладури я унищожиха за минутки.
      Хубав ден Гери.

      Изтриване
  3. Танче,направила си любимият ми десерт:)Прекрасна пита!Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Миленка.Радвам се,че и на теб ти е любимо десертче.Обожавам плодови сладкиши.
      Хубава вечер ти желая Миленка!

      Изтриване
  4. Харесвам плодовите десерти. Питата ти е невероятно привлекателна, сочна !
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз много харесвам плодови десерти Тили.Наистина е много сочна,ароматна и апетитна питата.Е не я оставихме да се стегне както си трябва,ама както казват децата -Мамо давай давай няма да я караш на изложба :):):)
      Хубав ден ти желая Тили!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...