.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 4 март 2013 г.

ПЕЧЕНИ КАРТОФЕНИ ПРЪЧИЦИ


Привет!!!Днес,ще споделя с вас една рецепта за печени картофки с хрупкава коричка и  много лесен за приготвяне сос към тях .Картофките са чудесно предястие,подходящи са и за гарнитура към печено свинско,пилешко месо и риба.С ароматна марината,оваляни в корнфлекс,галета и пармезан. 

ПРОДУКТИ
2бр.средни по големина картофа
За марината
4с.л.майонеза
1/2ч.л.горчица
щипка смлян черен пипер
индийско орехче
щипка сух риган

За панировката
80гр.натурален корнфлекс
1/2ч.ч.галета
2,3с.л.пармезан

За соса
3с.л.майонеза
2с.л.кисело мляко
1с.л.кетчуп
щипка сух чесън или
една скилидка чесън

Обелете и измийте картофите.
Разрежете картофите по дължина на две вертикални половинки .Отрежете краищата на картофите за да се получи,като правоъгълник.Изрязването е необходимо защото при печенето по тънките крайчета на картофките,ще се препекат повече а и така нарязаните картофи ще са с почти еднаква форма,като пръчици.
Нарежете всяка половинка картоф на лентички с дебелина 1см.но не по малко.
Кипнете на котлон малка подходяща касеролка с вода.Щом водата заври прибавете нарязаните картофи и ги оставете да покъкрят за 4,5минути.Отцедете  водата и оставете картофите да се охладят.
Направете марината,като разбиете майонезата с горчицата.Прибавете и подправките смляно индийско орехче,щипка риган и смлян черен пипер.
Оваляйте картофите един по един и ги оставете в маринатата за около час.
В подходяща чиния пригответе панировката,като натрошите около 80гр/3,4шепи/.корнфлекс
Прибавете галетата и пармезана и разбъркайте сместа.
Оваляйте картофите в сухата панировка и леко притиснете за да полепне сухата смес.
Подредете картофките в тава с постлана хартия за печене.Изпечете в нагряна фурна на 220градуса до зачервяване за около 20/30минути,като времето на приготвяне зависи от дебелината на нарязаните картофи.
Направете си много лесен за приготвяне сос.Майонеза,кисело мляко,горчица,кетчуп и по желание сух чесън или скилидка смлян пресен чесън.
Картофките поднесете още топли с приготвеният сос.
Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. С удоволствие бих си ги хапнала и като основно ястие. Изглеждат така вкусни, хрупкави и ароматни.
    Поздрави, Танче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери.И на мен ми стигат за основно ястие картофките, ама моите сладурковци съм ги разлигавила и ако им поднеса само картофки за основно,ще кажа само това ли ще ядемммм.:):):)
      Поздрави и хубав ден Гери!

      Изтриване
  2. Танче, чудесно и лесно предложение! Допада ми това, че се пекат!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили!И аз за това,че се пекат ги харесвам много.Поздрави и хубав ден ти желая Тили!

      Изтриване
  3. Танче, наистина са страхотна идея и ще ги направя задължително, обожавам такива идейки в стил хапки, партита и т.н.:)Не съм пробвала така нито съм опитвала, нито виждала, нито правила, но изглеждат много вкусно! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Катенце.Направи ги много ще ти харесат,особено със сосче в допълнение...прекрасни.Хубав ден ти желая Кате!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...