ПЛАТО ОТ МАРИНОВАНО БОН ФИЛЕ С КАНАПЕ ОТ САЛАТА И ГЪБИ
ПРОДУКТИ
1бр.свинско бон филе
80 гр.нарязан бекон на тънки ивици
1/3зелена пиперка
1/3червена пиперка
20гр.кашкавал
3домата чери
1резен шунка
1кисела краставичка
1франзела
150гр.руска салата
3бр.гъби
ЗА МАРИНАТА
сол
черен пипер
щипка къри
щипка индийско орехче
щипка чубрица
2с.л.майонеза
1малка глава лук
Почистете месото от ципите.Нарежете бон филето на шайби широки около 1см.Нарежете бекона на ивички,колкото са широки месцата.Овийте бекон около едно месо и го набучете на шиш.Към него прибавете резен от чушка и пак месо обвито в бекон.Месата трябва да са по 4 на шишче.
Направете си марината от 2/3с.л.майонеза и нарязан на едро стар лук и щипка чубрица.
Посолете месото със сол,черен пипер,щипка къри,настъргано индийско орехче.Оваляйте шишчетата в маринатата и ги оставете на хладно за 2часа.
Запечатайте леко шишчетата в тиган и ги подредете в тавичка върху постлана готварска хартия.Изпечете шишчетата в нагряна фурна за на 230градуса за около 15минути.Извадете ги върху попивателна хартия.Гъбите изпечете в фурна за около 15 леко посолени с сол и черен пипер с парченца кашкавал.
В подходяща чиния поставете 3 малки половинки от франзела.Върху всяко хлебче направете купол от руска салата и върху него поставете готовите шишчета.Набучете на клечка парче шунка+парче краставичка и другата част на шунката,да стане като платно на лодка.Най-отгоре набучете доматка чери.Набучете малките шишчета върху гъбите и ги поставете между шишчетата.Декорирайте с зелена салата,домати или ги полейте със сос.
ПРОДУКТИ
1бр.свинско бон филе
80 гр.нарязан бекон на тънки ивици
1/3зелена пиперка
1/3червена пиперка
20гр.кашкавал
3домата чери
1резен шунка
1кисела краставичка
1франзела
150гр.руска салата
3бр.гъби
ЗА МАРИНАТА
сол
черен пипер
щипка къри
щипка индийско орехче
щипка чубрица
2с.л.майонеза
1малка глава лук
Почистете месото от ципите.Нарежете бон филето на шайби широки около 1см.Нарежете бекона на ивички,колкото са широки месцата.Овийте бекон около едно месо и го набучете на шиш.Към него прибавете резен от чушка и пак месо обвито в бекон.Месата трябва да са по 4 на шишче.
Направете си марината от 2/3с.л.майонеза и нарязан на едро стар лук и щипка чубрица.
Посолете месото със сол,черен пипер,щипка къри,настъргано индийско орехче.Оваляйте шишчетата в маринатата и ги оставете на хладно за 2часа.
Запечатайте леко шишчетата в тиган и ги подредете в тавичка върху постлана готварска хартия.Изпечете шишчетата в нагряна фурна за на 230градуса за около 15минути.Извадете ги върху попивателна хартия.Гъбите изпечете в фурна за около 15 леко посолени с сол и черен пипер с парченца кашкавал.
В подходяща чиния поставете 3 малки половинки от франзела.Върху всяко хлебче направете купол от руска салата и върху него поставете готовите шишчета.Набучете на клечка парче шунка+парче краставичка и другата част на шунката,да стане като платно на лодка.Най-отгоре набучете доматка чери.Набучете малките шишчета върху гъбите и ги поставете между шишчетата.Декорирайте с зелена салата,домати или ги полейте със сос.