.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 11 март 2012 г.

БРОТЧЕТА

БРОТЧЕТА

Тези малки много вкусни,меки и ухаещи много приятно малки хлебчета ги приготвям много често на моите сладури и половината се излапват още топли.Остават меки и пухкави дори и след 2 дена.

Продукти
500гр.брашно
БРОТЧЕТА

300мл.затоплено прясно мляко
30гр.мая
1яйце
1и1/2с.л.захар
1с.л.сол
100гр.масло

1жълтък
сусам
мак

Разтворете маята в млякото,захарта и 3с.л. брашно.Оставете закваската на топло за около 10 минути докато удвои обема си.
Брашното се пресява в купа,добавя се закваската,яйцето,сол и меко масло.
Замесва се меко еластично тесто,завива се с кърпа и се оставя на топло за около час час и половина да удвои обема си.
След като е удвоило обема си,нарежете тестото на равни части.Всяка част се разточва и се прегъва като пощенски плик.Оформят се топчета,колкото малко яйце.Намажете питките с  разбит жълтък и поръсете със сусам,мак или може да ги оставите само намазани с яйце.Направете леки прорези върху всяко топче.Подредете ги в тави подслани с готварска хартия,на разстояние едно от друго.Оставете ги да втасат за около 20 минути.
Изпечете бродчетата в предварително нагряна фурна на 200градуса,до зачервяване за около 15/20минути.




1 коментар:

  1. Много вкусни питки, но бротчетата са хрупкави и правиш трохи навсякъде около себе си. Само заглавието не отговаря ;)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...