БРОТЧЕТА
Тези малки много вкусни,меки и ухаещи много приятно малки хлебчета ги приготвям много често на моите сладури и половината се излапват още топли.Остават меки и пухкави дори и след 2 дена.
Продукти
500гр.брашно
300мл.затоплено прясно мляко
30гр.мая
1яйце
1и1/2с.л.захар
1с.л.сол
100гр.масло
1жълтък
сусам
мак
Разтворете маята в млякото,захарта и 3с.л. брашно.Оставете закваската на топло за около 10 минути докато удвои обема си.
Брашното се пресява в купа,добавя се закваската,яйцето,сол и меко масло.
Замесва се меко еластично тесто,завива се с кърпа и се оставя на топло за около час час и половина да удвои обема си.
След като е удвоило обема си,нарежете тестото на равни части.Всяка част се разточва и се прегъва като пощенски плик.Оформят се топчета,колкото малко яйце.Намажете питките с разбит жълтък и поръсете със сусам,мак или може да ги оставите само намазани с яйце.Направете леки прорези върху всяко топче.Подредете ги в тави подслани с готварска хартия,на разстояние едно от друго.Оставете ги да втасат за около 20 минути.
Изпечете бродчетата в предварително нагряна фурна на 200градуса,до зачервяване за около 15/20минути.
Тези малки много вкусни,меки и ухаещи много приятно малки хлебчета ги приготвям много често на моите сладури и половината се излапват още топли.Остават меки и пухкави дори и след 2 дена.
Продукти
500гр.брашно
БРОТЧЕТА |
300мл.затоплено прясно мляко
30гр.мая
1яйце
1и1/2с.л.захар
1с.л.сол
100гр.масло
1жълтък
сусам
мак
Разтворете маята в млякото,захарта и 3с.л. брашно.Оставете закваската на топло за около 10 минути докато удвои обема си.
Брашното се пресява в купа,добавя се закваската,яйцето,сол и меко масло.
Замесва се меко еластично тесто,завива се с кърпа и се оставя на топло за около час час и половина да удвои обема си.
След като е удвоило обема си,нарежете тестото на равни части.Всяка част се разточва и се прегъва като пощенски плик.Оформят се топчета,колкото малко яйце.Намажете питките с разбит жълтък и поръсете със сусам,мак или може да ги оставите само намазани с яйце.Направете леки прорези върху всяко топче.Подредете ги в тави подслани с готварска хартия,на разстояние едно от друго.Оставете ги да втасат за около 20 минути.
Изпечете бродчетата в предварително нагряна фурна на 200градуса,до зачервяване за около 15/20минути.
Много вкусни питки, но бротчетата са хрупкави и правиш трохи навсякъде около себе си. Само заглавието не отговаря ;)
ОтговорИзтриване