ПРОДУКТИ
1пакет маслени бисквити
125гр.разтопено масло
50гр.смлени печени бадеми
1ч.л.бренди
За крема
200мл.сладкарска сметана
1ч.ч.захар
350гр.Филаделфия
120гр.маскарпоне
настъргана кора от половин лимон
1пакетче желатин
200гр.пресни череши
50 гр.бял шоколад
В блендер или в хаванче натрошете бисквитите.Прехвърлете ги в купа и към тях прибавете разтопеното масло,смлените бадеми и 1ч.л.бренди.
Смесете продуктите добре и разстелете бисквитеното тесто по дъното на обла форма за печене с махащо дъно с постлана хартия за печене.Оформете с лъжица бисквитената платка без да натискате прекалено много,не е необходимо платката ще престои в хладилник и ще се стегне достатъчно.
Приберете бисквитената платка в фризер докато си приготвите крема.
В купа разбийте сметаната със захарта.
В друга купа разбийте маскарпонето и Филаделфията до пухкав крем.Прибавете кората на половин лимон и предварително разтвореният в малко вода желатин.
Смесете двата крема и добавете 2капки червена сладкарска боя или малко черешово сладко,колкото леко да боядиса крема.Приберете крема за 10/15минути в хладилник.
Сипете крема върху платката и загладете.Приберете в фризер за около час.Наредете върху сладкиша пресни череши на които предварително сте им махнали костилките.
Полейте чийзкейка с сладко от черепи и полейте много леко с разтопен бял шоколад.
Потопете няколко череши в бял шоколад и с тях украсете допълнително чийзкейка.
Приберете готовият чийзкейк в хладилник за 2/3часа за да се стегне. Сервирайте сладкиш охладен и допълнително гарниран с черешово сладко.