.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 18 май 2012 г.

ПИРОЖКИ СЪС СИРЕНЕ

ПРОДУКТИ
За закваската
80мл.топло прясно мляко
30гр.мая
4,5с.л.брашно
1с.л.захар
За основното тесто
300гр.брашно
1ч.л.сол
1/2ч.ч.прясно мляко
4с.л.кисело мляко
1яйце
2с.л.олио
Брашно за доомесване

За плънката
150гр.сирене
1разбит белтък за намазване
олио за пържене


В купа направете закваска,като разтворите маята в хладко прясно мляко.Прибавете 1с.л.захар и4с.л.брашно.Покрийте купата с чиста кърпа и я оставете за 10/15минути да удвои обема си.
В купа пресейте брашното направете кладенче и в него сипете закваската,солта,прясното и кисело мляко,1яйце и 2с.л.олио.Замесете меко и гладко тесто.Намажете тестото с 1с.л.олио.Покрийте купата с чиста кърпа или стреч фолио и приберете тестото на топло да втаса за около час.


Разделете тестото на две части за да ви е по лесно да работите с него.Разточете на правоъгълна кора.Намажете кората с олио.Нарежете тестото на правоъгълници.В всяко правоъгълниче натрошете по малко сирене и навийте на руло,като подвиете краищата навътре.Намажете края на рулцето с разбит белтък.По същият начин си направете останалите рулца и другата част от тестото.Оставете ги върху набрашнен плот за около 15 минути да починат и ги изпържете в обилно количество олио до златисто.Извадете пирожките върху чиния с постлана попивателна хартия.Сервирайте пирожките топлички с каничка айрян или плодов сок.

6 коментара:

  1. Много вкусни пирожки вчера ги направих за закуска и ги изядохме набързо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е как да не ги излапате :) :)като са толкова вкусни,особено като са топлички и с айран.Поздрави,Таня!!!

      Изтриване
  2. До преди десетина години продаваха пирожки със сирене които бяха едни и същи, независимо къде ги копуваш. Това са пирожките от едно време. Опитах се да ги възпроизведа, но тези са различни, въпреки че много хубави.

    Поздрави, Ники

    ОтговорИзтриване
  3. Много са вкусни ,правих ги преди малко. Но те имат вкус на мекици а не на пирожките които купувах едно време от центъра в Плевен . Аз търся онзи вкус от моето дретство .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така си е,много са вкусни.За съжаление,почти е невъзможно да намерим онези невероятни вкусове от детството.И на мен ми се случва често да търся рецепти за вкусотии,които съм опитвала в детството си,но за съжаление не успявам.Най ми е болно,че не мога да направя на баба баницата,рецепти за баници хиляди,но вкусът на бабината баница, вече няма как да опитам.Рецепти за пирожки има стотици а как са ги приготвяли в любимите ни закусвални е почти невъзможно да научим.Камелия,ще се радвам ако вие намерите познатият вкус от детството ви да споделите рецептата за пирожки.Поздрави!

      Изтриване
  4. Вкусът и беше такъв защото ги пържеха в стара мазнина :(

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...