.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 20 януари 2013 г.

ПЪЛНЕНИ ГРАТИНИРАНИ ТИКВИЧКИ ЛУНА

Една рецепта за пълнени симпатични тиквички сорт Луна.За първи път виждам такъв сорт и .. се изкуших  да приготвя тези малки симпатични тиквени бомбички с пълнеж от три вида месо,зеленчуци, и джинджифил.Гратинирани с майонеза и ароматна коричка  кашкавал.

ПРОДУКТИ
4бр.Тиквички Луна
За пълнежа
2,3с.л.зехтин/или олио/
1/2глава лук
2скилидки чесън
1/2зелена пиперка
1морков
2лентички бекон
50гр.пушени гърди
1пилешко филе
1ч.л.доматено пюре
магданоз
щипка сух джинджифил
сол,черен пипер
1с.л.крема сирене

настърган кашкавал
4ч.л.майонеза

Измийте и подсушете тиквичките.
Отрежете върховете за капачета и ги заделете на страна.С помоща на лъжица издълбайте вътрешността на тиквичките и я заделете на страна.
Пригответе си плънката,като в тиган с 2,3с.л. зехтин задушите лука и чесъна нарязани на ситно,чушката нарязана на лентички,моркова нарязан на лентички.Нарежете половината от изрезките на тиквичките и ги прибавете към другите зеленчуци в тигана.
Прибавете пилешкото месо нарязано на ситно,нарязаните на лентички бекон и пушени гърди.
Към плънката прибавете 1ч.л.доматено пюре,ситно накълцан магданоз.Посолете със сол и прясно смлян черен пипер.
Поръсете плънката с щипка сух джинджифил .Прибавете към плънката за спойка една супена лъжица крема сирене или някакво друго сирене за мазане.
Отстранете от котлона приготвената плънка и я оставете леко да се охлади.
Напълнете  тиквичка с плънка и ги поставете в подходяща тавичка за печене.
В тавичката за печене прибавете около една чаена чаша вода/зеленчуков бульон/ или толкова количество течност,колкото да покрие 1/4от тиквичките.Полейте леко със зехтин и посолете ако е нужно.
Набучете капачетата с клечки за зъби и ги поставете върху тиквичките.С помощта на клечиците по лесно ще отделите капачетата след изпичане.
Печете тиквичките в нагряна фурна на 200градуса за около 40/50минути.
Извадете тиквичките от фурната и гратинирайте,като върху всяка тиквичка сложите по една чаена лъжица майонеза.Настържете кашкавал и внимателно поставете върху всяка тиквичка.
Допечете тиквичките до запичане на кашкавала.
Махнете клечките за зъби от капачетата и сервирайте тиквичките още топли в подходящо плато.
Да ви е сладко! 

1 коментар:

  1. Не съм виждала такива тиквички, но наистина предизвикват да се напълнят с нещо :)
    Танче, интересно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...