.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 20 януари 2013 г.

ТОРТА С ШОКОЛАД И ДУЛСЕ ДЕ ЛЕЧЕ

ПРОДУКТИ
За блата
3яйца
180гр.захар
5с.л.олио
125гр.кисело мляко
1бакпулвер
2ванилии
150гр.брашно
3с.л.какао

За крема
250мл.течна сладкарска сметана
200гр.млечен шоколад
200гр.Дулсе де лече
2,3лентички желатин
компот от праскови

За глазурата
200гр.Дулсе де лече
сметана

В купа разбийте яйцата със захарта.Прибавете на порции олиото,като продължавате да разбивате.
Към сместа прибавете киселото мляко в което сте разтворили бакпулвера.
Пресейте брашното и го размесете с какаото и ванилията.
Прибавете на 2,3пъти сухата смес към яйчената смес до изчерпване на количеството.
Намажете с масло обла форма за печене с диаметър около 22/25см. и я поръсете леко с брашно.Прехвърлете тестото в тавичката  и изпечете в нагряна фурна на 200градуса за около35минути.
Оставете изпеченият блат да се охлади.
Направете си крема,като в купа разбиете 250мл.течна сладкарска сметана.
В малка тенджерка сипете 3с.л.от сметаната и загрейте на котлон,като се стараете да не кипва.
Към топлата сметана прибавете 200гр.начупен на парченца млечен шоколад.Оставете за минутка да размекне шоколада и разбъркайте до хомогенна маса.
Накиснете за около5минути в студена вода 2или 3лентички желатин.
Извадете желатина и го загрейте на котлон с 2с.л.сироп от праскови.
В купа разбийте 200мл.Дулсе де лече и към него прибавете разтворения желатин.Прибавете на порции вече охладеният шоколад.
Към крема прибавете и 1/2от разбитата сметана.
Приберете крема в хладилник за около час/два,като от време на време го проверявате за да не се стегне прекалено.
Разрежете блата на две хоризонтални части.
Напоете едната част на блата със 3,4с.л. сироп от прасковите,които предварително сте кипнали на котлон с 3,4с.л.захар.
Нарежете прасковите на лентички и ги подредете върху блата.
Разпределете крема равномерно върху прасковите.
Сложете и вторият блат, леко го притиснете и го сиропирайте с 2,3с.л.сироп.
Стегнете тортата с ринг и я приберете за няколко часа в хладилник за да се стегне.
Направете си глазура,като разбиете 200гр.Дулсе де лече и на порции прибавете сметаната която ви остана от крема.
Приберете глазурата в хладилник за да стегне и охлади.
Намажете тортата с глазурата и украсете по ваш избор.

12 коментара:

  1. А така пак тортичкаааа.Много фкусна изглежда Таничка.Много обичам карамелизирано мляко мога да излапам цяла консерва без проблеми :)Прекрасна тортичка.
    Много целувки и прегръдки Танче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Ванче.Радвам се,че ти хареса тортичката.И аз си имам фенчета на карамелизираното мляко.Купя ли си бързам да приготвя някое сладкишче с него иначе...изчезва безследно :)

      Изтриване
  2. Ехааааааа неустоима и изящна торта Танче!
    Страхотна рецепта мила браво!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Здравче!Радвам се,че ти тортичката.
      Прегръдки и хубава и успешна седмица!

      Изтриване
  3. Чудесна торта,Танче!
    Сочна и неустоимо вкусна!
    Рецептата много ми хареса.
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда много вкусна тази торта, а и по съставките обещава да е такова.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Беше много вкусна Тили.Единствено съжалявам,че не можа да стегне както си трябва.Представи си моите сладури грабнали по една вилица и чакат.
      Поздрави Тили!

      Изтриване
  5. Много обичам това карамелено мляко, а тортените кремове с него стават фантазия. Чудесно предложение, записвам си за проба :).
    Сърдечни поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианче радвам се,че ти харесва тортичката.Карамеленото мляко и на мен ми е любимо то си личи де доста често присъства както съставка в десертите,които приготвям.Поздрави Дианче и хубава вечер!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...