.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 4 април 2013 г.

ПИЛЕШКИ ХАПКИ

ПРОДУКТИ
2бр.пилешки филета
100гр.галета
1с.л.пармезан
1ч.л. смес сухи подправки
или1/2ч.л. вегета
За марината
3с.л.майонеза
1с.л.горчица
1с.л.доматено пюре
щипка джинджифил
щипка сух чесън
щипка смлян черен пипер
канела
Нарежете пилешките филета на хапки.
Направете си марината,като разбиете 3с.л.майонеза,горчица,доматено пюре или
кетчуп.Добавете подправките щипка джинджифил,черен пипер,щипка сух чесън,и по желание много малко канела.
Мариновайте нарязаното пилешко месо за около два,три часа.
В купа смесете галетата с една супена лъжица пармезан и една чаена лъжица микс сухи подправки или 1/2ч.л. вегета.
Оваляйте пилешките хапки в галета и ги подредете в тава с постлана хартия за печене.
Изпечете хапките в нагряна фурна на 220градуса за около 15/18минути но не повече.Ако прекалите с печенето,хапките ще станат прекалено сухи.
Сервирайте пилешките хапки топли и подходящ сос към тях,пържени картофки и зелена салата.
Да ви е сладко!






2 коментара:

  1. Точно така ги харесвам - печени!
    Танче, с тази марината и панировка, които предлагаш, са още по-вкусни! Ще се възползвам от предложението!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили.Радвам се,че ти харесват пилешките хапчици.Прекрасни са мариновани и на фурна а и в допълнение сосче към тях.Хубав уикенд ти желая Тили!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...