.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 19 октомври 2014 г.

Сладкиш с малини

ПРОДУКТИ
За блата
4белтъка
150гр.захар
180гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
1ч.л.сода бикарбонат
50гр.печени смлени лешници
40гр.подсладено какао
1яйце
1/2ч.ч.олио/чаша с вместимост 300мл./
3с.л.сироп от агаве
1/2ч.ч.топла вода/чаша с вместимост 300мл./
За крема
200мл.сладкарска сметана/може да се замени с прясно мляко/
4жълтъка
130гр.захар
2с.л./равни/царевично нишесте/брашно/
250гр.сирене Маскарпоне
1 пакетче желатин
150/200гр.замразени малини
  1. Пригответе си блата,като с миксер разбиете белтъците със захарта,заделете ги на страна.
2.В купа смесете сухите съставки-пресятото брашно,размесено с бакпулвера и содата,50гр.смлени печени лешници и 40гр.пресято какао.Размесете сухите съставки.
3.Към сухите съставки прибавете първо 1 яйце/не е необходимо да се разбива предварително/,1/2ч.ч.олио,3с.л.сироп от агаве.Разбърквайте с дървена лъжица до хомогенна маса.Към сместа прибавете 1/2 ч.ч.топла вода.
4.Към тестото прибавете на 2,3 пъти разбитите на сняг белтъци.Разбърквайте с дървена лъжица за да остане пухкаво тестото.
5.Намажете с олио правоъгълна тава.Постелете хартия за печене и разпределете равномерно тестото.
6.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 12/13 минути.
7.След изпичане на блата го оставете напълно да се охлади.
Приготвяне на крема.
1.В купа разбихте жълтъците със захарта,2с.л.царевично нишесте или брашно и около 3,4 лъжици от сметаната за да се получи рядка кашичка.
2.Загрейте сметаната на котлон,без да кипва.Сметаната може да се замени с прясно мляко.Горещата сметана налейте на тънка струйка,към сместа с жълтъците,като разбърквате непрекъснато.
3.Пригответе крема на слаб огън,като разбърквате непрекъснато за да не се получат бучки.Щом крема започне леко да се сгъстява,дръпнете леко тенджерката на ръба на котлона и бъркайте до сгъстяване на крема.
4.Оставете крема много леко да се охлади за около минута и към него прибавете 1пакетче предварително накиснат в студена вода желатин.Оставете крема да се охлади на стаена температура.
5.Разбийте с миксер сиренето Маскарпоне и на порции го смесете с яйченият крем.
Извадете от фризера около 150гр.замразени малини и ги пуснете в крема.След 2,3 минути малините се отпускат,разбъркайте леко крема за да се оцвети в розово.
6.Разпределете крема върху блата и декорирайте с около 50/100гр.замразени малини.
7.Приберете сладкиша в хладилник за да се стегне и охлади.
Сервирайте сладкиша добре охладен,нарязан на правоъгълни или квадратни парчета.
Да ви е сладко!

10 коментара:

  1. Това сладко изкушение изглежда много , много добре , ако може да ми запазиш едно парченце ;) Прегръдки Иви !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Иви,радвам се,че ти допада.Почерпи се парченце.:)Хубава вечер ти желая!

      Изтриване
  2. Таничка, смело мога да заявя, че твоите сладкиши са едни от най-прекрансите, които ме карат винаги да ми се прияжда сладко и да съжалвам, че не са ми наблизо... И се радвам аз днес на млякото си с ориз, а виж ти каква прелест поднасяш! Чудесно предложение отново. :)
    Прегръдки и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страшен комплимент ми направи,слънчице. :) :) То и млякото с ориз е супер десертче,много го обичам,ама домочадието се мръщи и ще си го ям сама :) Спорна нова седмица ти желая,Гери!

      Изтриване
  3. Ау, Танче, това е страхотно, просто! Крем, блат, плодове, страхотия! Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да да страхотно е сладкишчето,още не беше се охладило,като взеха да припират за парченце :) Прегръдки и спорна седмица Катенце!

      Изтриване
  4. Танче, при теб пак е много сладичко! Какво съчетание само!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Танче, много изкушаващо звучи този сладкиш, особено като е с малини! При това винаги имам във фризера, нали са ми любими :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Албенче.И на мен са ми любими малинките ама се нервя,че половин кило замразени струват колкото 100 гр пресни.Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...