.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 1 февруари 2015 г.

Баница със спанак

ПРОДУКТИ
250гр.кори за баница
3яйца
1ч.л.бакпулвер
150гр.кисело мляко
4с.л.брашно
200гр./250гр.пресен спанак
200гр.сирене
100мл.слънчогледово олио
100гр.кисело мляко за намазване на баницата.




1.Направете плънката,като в купа разбиете 3 яйца.Към яйцата прибавете киселото мляко,солта,4с.л.брашно,размесено с бакпулвера.Разбийте продуктите до хомогенна маса.Накъсайте измития и почистен спанак и го прибавете,към плънката.Натрошете сиренето и го прибавете,към плънката.
2.Намажете с олио малка правоъгълна тава.Постелете 2 кора,така,че пoловината кори /краищата на корите/да останат извън тавичката,след нареждането на цялото количество кори и плънка с първите 2 ще се покрие баницата.
3.Намажете корите с олио.Поставете още една кора и отново я намажете с олио.Постелете кора и разпределете част от плънката.Върху плънката постелете кора и я намажете с олио/.3бр.кори намазани с мазнина+плънка +3 кори намазани с олио,така до изчерпване на количествата.Покрийте баницата с първите кори/корите извън тавичката/.Покрийте баницата с последна кора, намажете я с кисело мляко и нарежете на крадратчета.
4.Изпечете баницата на 200градуса до зачервяване около 30 минути.След изпичане,извадете баницата от фурната,напръскайте я с вода и я покрийте с чиста кърпа за около 10минути.
Оставете баницата леко да се охлади и я нарежете на порции.

4 коментара:

  1. Много обичам баничка с лапад или спанак! Много пролетно ми стана от твоите снимка и рецепта, Танче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз за пролетта си мислех Светле :) даже си мислех ако имах и малко пресен лук да сложа,какво ли щеше да се получи. :) Спокойна вечер ти желая Светле!

    ОтговорИзтриване
  3. Тази баничка ме подсеща за пролетта! Правя я често, с различни зеленийки. Интересно подреждаш корите. Ще опитам и аз така.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много я обичам такива банички,но заради децата не приготвям много често банички със зеленийки.Този път всички си хапнаха от нея,малкото намери и кусур на баницата,че имала много сирене, а за зеленкото хич и не пита какво е :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...