.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 27 февруари 2015 г.

Кейк със сметана,портокали,кокос и портокалова глазура

ПРОДУКТИ
За тестото
140гр.меко масло
190гр.захар
5 яйца
100мл.течна сладкарска сметана
320гр.брашно
1ванилия
14гр.бакпулвер
100мл.портокалов сок
кората на 1 портокал
3 с.л.подсладено какао
50гр.кокосови стърготини
За глазура
100мл.портокалов сок
80гр.пудра захар
1суп.лъж.оризово брашно

1.В купа разбийте 140гр.меко масло със захарта.Добавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.
2.Затоплете на котлон 100мл.течна сладкарска сметана и на струйка я добавете,към сместа за кейка.
3.Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера и ванилията.Добавете брашното на 2,3 пъти,към тестото и разбийте с миксер до хомогенна маса.
4.Настържете кората на един портокал и я прибавете,към тестото.Изцедете 100мл.портокалов сок и го прибавете,към тестото.Разбийте с миксера до хомогенна маса.
5.Разделете тестото на 2 части,към едната част прибавете 3с.л.какао а към другата 3препълнени  суп.лъжици кокосови стърготини.
6.Намажете с масло и набрашнете обла форма за кекс с дупка по средата.Разпределете тестата по следния начин.Започнете с бялото тесто,като разспределите около 3,4 супени лъжици от сместа по дъното на формата.Поръсете с около 1,2 суп.лъж.кокосови стърготини.
Редувайте кафява тесто с бяло./2 суп.лъж. от кафявото тесто и върху него 2 суп.лъжици от бялото тесто,както е показано на постъпковите снимки,до изчерпване на количествата тесто.Поръсете с 2с.л.кокосови стърготини.
7.Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 35минути.След изпичане оставете кейка напълно да се охлади на стаена температура и го извадете от формата за печене.
 Глазура
8.Направете глазурата,като кипнете на котлон 100мл.портокалов сок.Към сока прибавете 80гр.пудра захар и разбъркайте енергично за няколко секунди до стопяване на захарта.Прибавете и 1 суп.лъжица оризово брашно за да се сгъсти леко глазурата.Може да пропуснете оризовото брашно,но трябва да добавите още пудра захар.Полейте кейка с топлата глазура.Оставете за около 2,3 минути да се охлади глазурата и поръсете кейка с кокосови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...