Хрупкави бисквитки с невероятен вкус,приготвени от масло,черен шоколад и печени лешници.Приготвят се бързо и лесно а още по-бързо се и излапват.Рецептата за бисквитките,както и витата шоколадова торта с малинов мус и шоколадови рози от предната ми публикация е вдъхновена от тематиката на вторият февруарски брой на SOintoFOOD с аромат на вино,с вкус на шоколад!
Цялото съдържание на списанието,всички кулинарни изкушения,полезни и разнообразни идеи,може да разгледате тук SOintoFOOD или на страницата на списанието в Facebook
ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ С ЛЕШНИЦИ
ПРОДУКТИ за 20бр.
60гр.черен шоколад
2 суп.лъж.прясно мляко
100гр.меко масло
100гр.пудра захар
210гр.брашно
1жълтък
1белтък за намазване
30гр.натрошени лешници
50гр.шоколад за глазура
1.Разтопете на водна баня шоколада.Към топлия шоколад прибавете две супени лъжици студено прясно мляко.Разбъркайте шоколадовата смес и я заделете на страна.
2.В купа разбийте 100гр.меко масло с 100гр.пудра захар.Прибавете 1 жълтък и отново разбийте.
3.Към сместа прибавете шоколада и разбъркайте.
4.Прибавете брашното и замесете меко и гладко тесто( да не лепне по ръцете)
5.Разточете тестото на кора с дебелина 0,5см. и с резец изрежете бисквитки.Подредете бисквитите в тава,постлана с хартия за печене.Намажете сладките с разбит белтък или кайсиено сладко и ги поръсете с натрошени лешници.С пръсти леко притиснете лешниците за да полепнат по-добре.Изпечете сладките на 190градуса за около 10минути.
6.Потопете краищата на бисквитите в разтопен шоколад и ги подредете върху метална скара.
7.Поднесете бисквитките в подходяща десертна чиния или декоративна кутия за сладки.
Цялото съдържание на списанието,всички кулинарни изкушения,полезни и разнообразни идеи,може да разгледате тук SOintoFOOD или на страницата на списанието в Facebook
ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ С ЛЕШНИЦИ
ПРОДУКТИ за 20бр.
60гр.черен шоколад
2 суп.лъж.прясно мляко
100гр.меко масло
100гр.пудра захар
210гр.брашно
1жълтък
1белтък за намазване
30гр.натрошени лешници
50гр.шоколад за глазура
1.Разтопете на водна баня шоколада.Към топлия шоколад прибавете две супени лъжици студено прясно мляко.Разбъркайте шоколадовата смес и я заделете на страна.
2.В купа разбийте 100гр.меко масло с 100гр.пудра захар.Прибавете 1 жълтък и отново разбийте.
3.Към сместа прибавете шоколада и разбъркайте.
4.Прибавете брашното и замесете меко и гладко тесто( да не лепне по ръцете)
5.Разточете тестото на кора с дебелина 0,5см. и с резец изрежете бисквитки.Подредете бисквитите в тава,постлана с хартия за печене.Намажете сладките с разбит белтък или кайсиено сладко и ги поръсете с натрошени лешници.С пръсти леко притиснете лешниците за да полепнат по-добре.Изпечете сладките на 190градуса за около 10минути.
6.Потопете краищата на бисквитите в разтопен шоколад и ги подредете върху метална скара.
7.Поднесете бисквитките в подходяща десертна чиния или декоративна кутия за сладки.