.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 9 ноември 2016 г.

Халва с кашу

ПРОДУКТИ
250 гр.сурово кашу
200 мл.прясно мляко
150 гр.захар
50 мл.вода
2 суп.лъж. масло
1/3 кафена лъжичка олио за
намазване на формата
пудра захар за поръсване






1.Накиснете кашуто в прясното мляко за 4 часа,като разбърквате от време на време .Пасирайте кашуто заедно с прясното мляко.
2.В малка тенджерка кипнете на котлон захарта с водата и оставете сиропа да се вари на слаб огън за около 2,3 минути.Към сиропа прибавете пасираното кашу и с помощта на дървена лъжица, разбърквайте докато се смесят.
3.Прибавете разтопеното масло и разбърквайте,докато сместа започне да се отделя от стените и дъното на тенджерата.
4.Отстранете сместа от котлона и я пресипете в подходяща малка форма,намазана с олио,на слой с дебелина около 3 см.Загладете равномерно халвата и я приберете в хладилник за няколко часа.
5.С остър навлажнен нож,нарежете халвата на малки хапки и я поръсете с пудра захар.
 Рецептата е адаптирана от Bon Apeti.

четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Ябълков сладкиш с карамелена заливка

ПРОДУКТИ
правоъгълна тава с приблизителни размери
27см/20см.
4бр.средни по големина ябълки
10гр.ванилена захар
щипка канела, щипка млян кардамон
5 яйца
180гр.захар
100мл.течна сладкарска сметана
310гр.брашно
1бакпулвер
1/3 чаена лъжица сода бикарбонат
2 ванилии
150гр.меко масло
40гр.натрошени орехови ядки
3 суп.лъжици грис
   За заливката
150гр.захар
100мл.течна сладкарска сметана


1.Измийте,подсушете и обелете ябълките.Нарежете ги на тънки филийки и ги подредете в плоска чиния.Поръсете ябълките с ванилова захар,щипка канела и щипка кардамон.Заделете ябълките на страна.
2.В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до побеляване.Прибавете 100мл.течна сладкарска сметана.Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера,содата и ванилията.
Прибавете на 2,3 пъти брашното,към яйчената смес и разбъркайте до хомогенна маса.
Към тестото прибавете 150гр.меко масло.Разбъркайте с миксера.**Ако се виждат малки парченца масло,не е фатално.
3.Намажете с масло дълбока правоъгълна форма с размери около 27/20см.
Постелете хартия за печене.Разпределете по дъното на формата половината количество от кексовото тесто.Поръсете с натрошени орехови ядки и 2,3 супени лъжици грис.
Разпределете заделените ябълки.Завършете,като върху ябълките поставите останалото количество тесто.Загладете с помощта на лъжица.
4.Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около 50минути.
След изпичане,оставете сладкиша да се охлади и го обърнете в подходяща правоъгълна чиния или табла.
5.Поставете в тенджерка 150гр.захар и я карамелизирайте.Към карамела изсипете 100мл.течна сладкарка сметана.Разбъркайте енергично за около минута,колкото да се стопи карамела.Отстранете от котлона карамелената заливка,оставете я за кратко леко да се охлади и с нея полейте сладкиша.
Декорирайте сладкиша с филирани бадеми,орехови ядки или по ваш избор.
Сервирайте сладкиша охладен нарязан на пастички.

четвъртък, 22 септември 2016 г.

Чийзкейк с малини

Класическа рецепта за чийзкейк с ванилена и лимонова нотка,бисквитено-орехова основа и малини,които се съчетават перфектно и придават сладка и леко кисела свежест на сладкиша.
     Няколко важни съвета за приготвянето на чийзкейк.
*За един добър чийзкейк,преди всички трябва да се използва добро крема сирене.Според мен най-вкусен става чийзкейка със Филаделфия,може да изберете още между сирената Рикота,Маскарпоне,козе сирене или др.
  
*Всички продукти за приготвянето на чийзкейка,трябва да са на стаена температура.

*Чийзкейкът е нежен сладкиш и трябва да се пече бавно и равномерно,за да не се напука,най-подходящо е да се пече на водна баня.

*Идеалният вариант е формата за печене да бъде с подвижни стени и дъно за да се извади безпроблемно след изпичане и да не се повреди.Дъното и стените на формата се облицоват с алуминиево фолио за да се предпази формата от водата/да не влиза вода при печенето/.За целта се изрязват 3-4 парчета фолио и се подреждат ветрилообразно.Върху фолиото се слага формата за печене и се загъва плътно нагоре,към стените.

*Охлаждането след изпичане е много важно.Когато чийзкейкът е готов,изключете фурната,отворете вратата на фурната 3,4 см.и оставете сладкиша вътре за около час.Вторият етап на охлаждането>извадете сладкиша от фурната и го оставете за час на стаена температура.След изтичане на времето приберете формата в хладилник докато се охлади напълно за няколко часа а най-добре за една нощ.Правилното охлаждане намаля риска от напукване на сладкиша.
 
ПРОДУКТИ
форма за печене 26см.с отделящо се дъно
200гр.маслени бисквити
50гр.смлени орехови ядки
30гр.пудра захар/може да се пропусне/
150гр.меко масло
  **За крема
850гр.крема сирене филаделфия
250гр.пудра захар
6 яйца
щипка сол
ванилия и кората на 1 лимон
200гр.заквасена сметана
100мл.течна сладкарска смерана
  **За заливка
150/200гр.пресни или замразени малини
60гр.захар
1,2суп.лъж.вода
1.Бисквитите и орехите се смилат и към тях се прибавя пудрата захар и разтопеното масло.Постелете на дъното на намаслена форма обло парче хартия за печене.Изсипете бисквитената смес и я разстелете по дъното.Притиснете плътно сместа,като може да загладите и притиснете с помощта на лъжица или чаша с равно дъно.Изпечете платката в нагряна фурна на 180градуса за около 10/12 минути.Извадете изпечената платка и охладете.Тук е момента да приготвите формата за печене на водна баня,като я облицовате с фолио.
 Приготвяне на крема.
1.Разбийте за кратко с миксер сиренето и захарта.Добавете едно по едно яйцата,като разбърквате за кратко.Прибавете заквасената и течната сметана,ванилията,кората на един лимон и щипка сол.Разбъркайте за кратко,колкото да се смесят продуктите.
Изсипете крема върху охладената платка и загладете.
Сложете формата със сладкиша в по-голяма и дълбока тава.Сложете тавата в нагряна фурна и я напълнете с топла вода.Количеството вода трябва да е до средата на тавата.
Печете чийзкейка за 1час и 30минути на 160градуса. Не отваряйте фурната.След изтичане на времето  проверете чийкека-при готовият чийзкейк средата му изглежда като недопечена и леко се клати,като желе.
След изпичане изключете фурната,отворете вратата на фурната няколко сантиметра и оставете сладкиша да се охлажда равномерно за около час.След това извадете внимателно формата от тавата с водната баня и оставете да се охлажда за още час на стаена температура.
Приберете формата в хладилник най-малко за 4-5 часа за да се охлади напълно.
След охлаждане с нож внимателно минете по стените на формата и освободете от формата сладкиша.Отстранете от дъното хартията за печене и поставете сладкиша в подходяща десертна чиния.
Направете си заливка,като кипнете на котлон за 5/10 мин.малините със захарта и лъжица,две вода.Оставете сместа да се охлади и с нея полейте чийзкейка.Сервирайте чийзкейка охладен.

сряда, 21 септември 2016 г.

Тарталети франжипан

 Неустоими сладки изкушения,приготвени от нежно,топящо се в устата бадемово-пясъчно тесто, леко кисела и ароматна нотка от домашно приготвено кайсиено сладко, пълнеж от франжипан,нежно поръсени с натрошени бадеми и пудра захар.
Наименованието"франжипан " идва от името на изключително ароматно и красиво екзотично растение Франджипани/Plumeria.
Франжипан е маслено-бадемов пълнеж,приготвен от яйца,бадеми,брашно и захар.Традиционно във Франция  се използва,като пълнеж  на традиционен сладкиш "Галет де Роа "приготвен от многолистно тесто и маслено-бадемов пълнеж,но е страхотно допълнение и за приготвянето на сладкиши с маслено тесто-тарти ,пайове и други сладкиши и десерти.

    ПРОДУКТИ 6 бр.
За бадемово пясъчно тесто
250гр.брашно
180гр.меко масло
130гр.захар
1 яйце
1 жълтък
70гр.смлени бадеми/бадемово брашно
1 ванилия
щипка сол
**За пълнежа
50гр.масло
60гр.пудра захар
50гр.смлени бадеми/бадемово брашно
1яйце
20гр.брашно
* 100гр.конфитюр от кайсии
     За поръска
30гр.едро натрошени бадеми
пудра захар

1.Пригответе тестото,като в купа пресеете брашното,направете кладенче и в него сипете смлените бадеми,щипка сол,захарта,меко масло,яйцето,жълтъка и ванилията.
Замесете меко и гладко тесто,ако е нужно добавете малко брашно при замесването.Тестото трябва да се получи меко,но да не лепне по ръцете.
2.Завийте тесто в стреч фолио и го приберете в хладилник за около час.
3.Разточете тестото на тънка кора около 3мм.За улеснение разточете тестото,между две парчета стреч фолио.
4.Изрежете кръгчета с диаметър на формите за тарталети. Най-подходящи са форми с диаметър 10см.Поставете изрязаните кръгчета във формите и с ръце оформете леко,колкото да прилепне тестото.Излишното тесто изрежете с остър нож.Приберете тарталетите в хладилник,докато си приготвите плънката.
           Приготвяне на плънката
1.В купа разбийте мекото масло със захарта.Прибавете смлените бадеми и яйцето,като разбивате до хомогенна маса.Не е необходимо употребата на миксер и обикновена вилица или бъркалка ,ще свърши чудесна работа.Прибавете и брашното.
Намажете тарталетите с кайсиено сладко и разпределете плънката.Поръсете тарталетите с натрошени бадеми.
Изпечете тарталетите в нагряна фурна на 180градуса за около 20минути или до леко зачервяване.След изпичане оставете тарталетите напълно да се охладят на стаена температура преди да ги извадите от формите.Поръсете тарталетите обилно с пудра захар.


понеделник, 6 юни 2016 г.

Саралии с локум и орехи


ПРОДУКТИ
250гр.кори за баница
2 кутии цветен локум
300гр.натрошени орехови ядки
125гр.масло
За захарен сироп
1 и половина ч.ч. вода
1 ч.ч.захар
1,2 ванилии
1каф.лъжичка розова вода








1.Разстелете корите за баница на плота.Намажете с разтопено масло,поръсете с натрошени орехови ядки и парченча накъсан локум/4,5 бр.локум на ена саралия.Навийте по две кори на стегнато руло и с длани притиснете навътре ,за да се получи ефект на хармоника.
Подредете саралиите в намазана с масло подходяща тавичка,плътно една до друга.Изпечете саралиите в нагряна фурна на 190градуса до зачервяване.
Пригответе захарен сироп от една чаена чаша захар,чаша и половина вода,1,2 ванилии и лъжичка розова вода.Оставете захарният сироп да къкри за около 5минути.Преди да отстраните сиропа от котлона прибавете щипка лимонена киселина/лимонтозу/ или пресен лимонов сок за да не се захароса сиропа.
Полейте охладените на стаена температура саралии с топъл сироп.Оставете саралиите да се сиропират за няколко часа а най-добре за една нощ.Сервирайте саралиите охладени.

Двойни еклери с бадемов крем муселин


ПРОДУКТИ
*За парено тесто
125гр.прясно мляко
125гр.вода
100гр.масло
щипка сол
160гр.брашно
4 бр.яйца
*За бисквитки -крекинг/craquelin
100гр.меко масло
125гр.пудра захар
125гр.брашно
 *За сладкарски крем
500мл.прясно мляко
120гр.пудра захар
1,2 бр.ванилия
3 жълтъка
40гр.натурално нишесте
50гр.студено масло
 *За крем муселин с бадемова паста
300гр. от охладения сладкарски крем
125 гр.меко масло
100гр.пудра захар
150гр.бадемова бяла или кафява паста/тахан/

       Приготвяне на крекинг/craquelin/
**Крекинг/craquelin/-e тънък слой маслено тесто,което се приготвя от брашно,захар и масло.Маслените бисквитки се поставят върху тестото за еклерите и след изпичане  се получава много красив и различен ефект на напукване.
В купа поставете мекото масло,пудрата захар и брашното.Получава се меко,маслено тесто.Разточете тестото,върху стреч фолио на тънка кора с дебелина около 3мм.
Приберете кората във фризер  за около 30/40мин за да се стегне.Докато масленото тесто се замрази си пригответе тестото за еклери.
  ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТО ЗА ЕКЛЕРИ
1.В подходяща тенджера поставете 125мл.прясно мляко,125мл.вода,100гр.масло и щипка сол.Сложете тенджерата на котлон и оставете сместа да къкри,докато се разтопи маслото.
2.В купа пресейте брашното и към него прибавете горещата млечна смес.Разбъркайте енергично,докато се смесят всички съставки.Върнете тестото в тенджерата,намалете котлона и разбърквайте енергично тестото за около 2 минути.Отстранете тестото от котлона и го оставете да се охлади на стаена температура.Прибавете яйцата едно по едно,към пареното тесто.Разбърквайте с шпатула,лъжица или с миксер до гладко тесто.
3.Постелете тава с хартия за печене.Напълнете сладкарски пош и шприцовайте на разстояние един от друг 8 еклера с диаметър около 4,5 см.
4.В друга тава шприцовайте малки еклери с диаметър около 2см.
5.Извадете от фризера масленото тесто.С помощта на резец с диаметър 5см.изрежете кръкчета и внимателно ги поставете върху шприцованите големи еклери,като се стараете да се точно поставени.Леко притиснете маслените бисквитки.
Изпечете еклерите в нагряна фурна на 170градуса.Големите еклери за около 35/40мин,малките за около 25/30минути или до леко зачервяване.
 ПРИГОТВЯНЕ НА СЛАДКАРСКИ КРЕМ
1.В тенджера поставете жълтъците,захарта,ванилията и ги разбийте.Прибавете малка част от млякото за да се разбият по лесно.Добавете  нишестето и останалото количество мляко.Поставете сместа на котлон и загрейте на слаб огън,като разбърквате енергично.Щом сместа започне да се сгъстява,дръпнете тенджерата от котлона,като разбърквате енергично за да не се получат бучки.Щом се получи гладка смес отново върнете за кратко тенджерата на котлона,колкото да клокне крема.
Оставете крема леко да се охлади и към него прибавете 50гр. масло.Разбъркайте до гладък крем.Пресипете крема в купа или в тава,покрийте го с стреч фолио и го приберете в хладилник за да се охлади.
  ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМ МУСЕЛИН
1.Разбийте с миксер 125 гр.меко масло с 100гр.пудра захар. Към разбитото масло прибавете около 400гр. от охладеният сладкарски крем.Прибавете и 120/150гр.бадемова паста.**В случая съм използвала бяла бадемова паста от белени бадеми,но по -подходяща е обикновенна бадемова паста от небелени бадеми.Получава се крем с много приятен цвят.Разбийте с миксера и приберете крема в хладилник за да се охлади.**Бадемовата паста може да се замени с шоколад,смлени ядки или друго по-ваш избор.
 2.Към останалият сладкарки крем по ваш избор може да добавите шоколад,крем сирене,маскарпоне или бита сметана и с него напълнете малките еклери.
 ОФОРМЯНЕ НА ЕКЛЕРИ
Изрежете с остър нож еклерите.Напълнете сладкарски пош с крем муселин.Шприцовайте малка част от крема върху дъното на еклера,по-средата поставете малкият напълнен с крем еклер и отново шприцовайте крем муселин.Завършете оформянето,като поставите горната напукана част на еклера.Може да изрежете капачетата с помощта на объл резец за да се получат по-равни и по-малки.Приберете еклерите в хладилник за да се охладят.
Преди поднасяне, поръсете еклерите с пресята пудра захар.
За да не се стопи пудрата захар,може да използвате малък сладкарски трик сладкарски сняг-размесете пудрата захар с мъничко нишесте и поръсете еклерите.По този начин пудрата захар се запазва и не попива в сладкишите.
 
Импровицазия на Paris-Brest  по Thierry Bamas
Рецептата е адаптирана от Meilleur du chef.com  

четвъртък, 26 май 2016 г.

Шоколадово-орехови пасти с кайсиево сладко



ПРОДУКТИ
4 белтъка
40гр.захар
щипка сол
100гр.меко масло
50 гр.захар
4 жълтъка
120гр.черен шоколад
110гр.брашно
8гр.бакпулвер
1/3 ч.л.сода бикарбонат
1 суп.лъж. какао
80гр. натрошени орехови ядки
За глазура
200гр.течна сладкарска сметана
130гр.черен шоколад
кайсиево сладко за слепване



1.Разбийте с миксер 4 белтъка,щипка сол и 40гр. захар.
2.Разбийте с миксер 100гр.меко масло с 50гр.захар.Към сместа прибавете един по един 4 жълтъка,като продължавате да разбивате.
3.Разтопете на водна баня 120гр.черен шоколад,оставете го да се охлади на стаена температура и го прибавете,към сместа за блата.Разбийте с миксер до хомогенна смес.
4.Пресейте 110гр.брашно и 1 супена лъжица какао.Смесете сухите съставки с бакпулвера и содата.Прибавете на 2,3 пъти сухата смес,към тестото,като редувате с разбитите белтъци.Започвате със сухата смес,разбити белтъци и завършвате със суха смес,като разбърквате с лъжица.
5.Към тестото прибавете 80гр.натрошени орехови ядки.
6.Намажете с масло правоъгълна тава 38см/25см и я постелете с хартия за печене.Пресипете тестото и загладете.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за 20минути.След изпичане на блата го оставете да се охлади напълно.
7.С помощта на резец/объл,с форма на сърце или др./нарежете блата.Слепете със кайсиено сладко две по две изрязаните платки.
8.Загрейте на котлон течната сладкарска сметана,без да кипва.Отстранете сметаната от котлона и към нея прибавете натрошеният на парчета  130гр.черен шоколад.Оставете шоколада да се отпусне за кратко и го разбъркайте до гладък крем.Оставете глазурата да се охлади.
9.Подредете пастичките върху метална скара с тава под нея/за да се оттича глазурата/ и ги полейте с шоколадовата глазура.Приберете пастите в хладилник за да се стегне глазурата.Декорирайте с филирани бадеми,шоколадови пръчици или по ваш избор.

петък, 20 май 2016 г.

Телешко с грах

ПРОДУКТИ
300гр./400гр.телешко месо
олио
2глави лук
1стрък праз 
1 морков
1каф.лъж.червен пипер
1 суп.лъж.брашно
1чаена чаша червено вино
2,3 суп.лъж..доматено пюре
телешки бульон
1 голяма консерва грах
целина ,магданоз,сол
За гарнитура
сварен ориз





***Телешкото месо в рецептата се сварява предварително за около час и половина по желание,може да сварите по-голямо количество телешко месо,като отделите част от месото и бульона за направата на вкусна и ароматна телешка супа.
1.Измийте,почистете месото и го сложете в тенджера.Прибавете приблизително 4 литра студена вода, прясна целина и една цяла глава лук.Сварете месото на слаб котлон за около час и половина/два,като отпенвате от време на врене,за да се получи бистър бульон.Ако е нужно долейте още вода.
2.Загрейте на котлон,тенджера с 3,4 суп.лъж.олио.Запържете нарязаният на ситно лук,бялата част на стрък праз,нарязан на ситно 1,2 моркова,нарязани на колелца.Добавете 1 суп.лъж.брашно и 1 кафена лъжичка червен пипер.Полейте ястието с чаша червено вино и го оставете да покъкри на слаб котлон за около 5 минути.
3.Прибавете свареното месо,2,3 суп.лъж. доматено пюре,граха и полейте ястието с около литър и половина прецеден бульон.
Посолете ястието на вкус,прибавете ситно накълцан магданоз и листа целина.Оставете ястието да покъкри на слаб котлон за около 15/20минути или докато леко се редуцира соса.
Сервирайте ястието топло с гарнитура от сварен ориз.

    Други предложения с телешко месо

Супичка с крехко телешко,тиква и мащерка

Кавърма с телешко,свинско месо и пилешки дробчета

Гювечета с крехко телешко месо и зеленчуци


вторник, 17 май 2016 г.

Ягодов кейк

ПРОДУКТИ
*За блата
3яйца
140гр.захар
1ванилия
100мл.олио
100мл.прясно мляко
220гр.царевично нишесте
8гр.бакпулвер
*За крема
250гр.Маскарпоне
3,4 суп.лъж.мед
за заквасена сметана
200мл.течна сладкарска сметана
1/2 кафена лъжичка лимонена киселина/лимонтозу
*За ягодово желе
150/200гр.пресни ягоди
100гр.захар
100мл.вода
1ванилия
6гр.желатин
За декорация пресни ягоди

1.Разбийте 3 яйца с 140гр.захар.Прибавете на тънка струйка 100мл.олио,като продължавате да разбивате.Към сместа прибавете 100мл.прясно мляко.Пресейте 220гр.царевично нишесте,смесете го с бакпулвера и ванилията и го прибавете,към останалите продукти.
Разбъркайте с бъркалка или лъжица до хомогенна смес.
Постелете с хартия за печене намазана с олио обла форма с отделящо се дъно 26см. Пресипете тестото и загладете.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 20минути.
След изпичане на блата го оставете да се охлади,обърнете го върху метална скара и отстранете хартията.
2.Направете домашната заквасена сметана,като в купичка сипете 200мл.охладена ,течна сладкарска сметана.Към сметаната прибавете на два пъти половин лъжичка лимонена киселина,като разбърквате енергично с лъжица.След 2,3 минути разбъркване,течната сметана се сгъстява.Приберете сметаната в хладилник.
Разбийте маскарпонето с 3 или 4 суп.лъж. мед.Към маскарпонето на 2,3 пъти прибавете заквасената сметана.Разбъркайте леко с лъжица,колкото да се смесят съставките.Приберете крема в хладилник.
3.Измийте,почистете и нарежете ягодите на малки парченца.Сложете ягодите в тенджера и към тях прибавете захарта,водата и ванилията.Кипнете на котлон ягодите и ги оставете да къкрят на слаб котлон,колкото да омекнат ягодите за около 5 минути.С помощта на лъжица отпенвайте сладкото.Пасирайте ягодовото сладко и го прецедете през цедка.
Накиснете желатина в студена вода и го прибавете,към топлото ягодово пюре.Ако не е достатъчно топло го затоплете на котлон,без да кипва.
Оставете ягодовото пюре да се охлади и го приберете в хладилник за кратко,като го наблюдавате да не се желира.
4.**Блатът може да се разреже на две хоризонтални части,като разпределите крема между частите.
Оформете и изрежете краищата на блата и го поставете  в подходяща чиния за сервиране.Около блата поставете ринг за стягане и пластмасови  лентички за оформяне ,ако разполагате с такива.***По желание блатът може да се сиропира.
Разпределете крема върху блата и загладете.Върху крема излейте ягодовата смес,преди да се е желирала.Декорирайте с пресни ягоди.Приберете в хладилник сладкиша докато се стегне ягодовото желе.

понеделник, 16 май 2016 г.

Пуешко месо с червен фасул на фурна



ПРОДУКТИ
4,5 суп.лъж.олио
800гр.пуешко месо от бут
1 бр.лук
2,3 скилидки чесън
1бр.зелена пиперка
3,4 бр.печена капия
1кафена лъжичка червен пипе
1ч.ч. бяло вино
2,3 супени лъжици доматено пюре
/или доматен сок
850гр.сварен червен боб/може и по-голямо
количество,сол на вкус,прясно смлян черен пипер,мащерка,магданоз

1.Нарежете пуешкото месо на хапки. Загрейте на котлон тенджера с 4,5 суп.лъжици олио.
Запържете месото и го извадете в чиния.Заделете месото на страна.
2.Задушете лука,нарязан на ситно,2,3 цели скилидки чесън,зелената пиперка,нарязана на ситно и 2,4 бр.печена капия,нарязана на лентички.
3.Върнете месото в тенджерата при зеленчуците,прибавете лъжичка червен пипер и полейте с чаша бяло вино.Оставете ястието да покъкри на слаб котлон за 2,3 минути и добавете доматеното пюре.Към ястието прибавете свареният червен фасул,полейте ястието с вода или зеленчуков бульон.Количеството на течността е колкото да покрие ястието.
4.Посолете ястието на вкус,прибавете прясна мащерка/или суха,прясно смлян черен пипер и накълцан пресен магданоз.
5.Пресипете ястието в глинен съд с капак или в обикновена тава за печене,като покриете плътно ястието с алуминиево фолио.
6.Изпечете ястието на фурна за около час на 210градуса.След изтичане на времето проверете ястието и по желание оставете ястието леко да се запече,като внимавате да не остане без сос за да не е сухо.
Сервирайте ястието топло с подходяща салата според сезона.
Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...