.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 14 март 2012 г.

БАДЕМОВ КРЕМ


БАДЕМОВ КРЕМ

Продукти
200мл прясно мляко
400мл сладкарска сметана
150гр захар
1ванилия
100гр печени бадеми
16 грама желатин






Запечете на сух тиган бадемите,охладете ги на стаена температура и ги смелете в блендер.
Разтворете в студена вода желатина.
Затоплете прясното мляко и към него прибавете, разтворения желатин.Охладете млякото на стаена температура,докато започне леко да се желира.
Разбийте сметаната със захарта и ванилията.Прибавете на 3,4 пъти битата сметана,към прясното мляко.Разбийте с миксера за кратко.Към крема прибавете на 2,3 пъти смлените бадемите,като разбърквате леко с лъжица за да остане пухкав крема.
Разпределете крема в подходящи десертни купички.Приберете кремовете в хладилник за да се стегнат и охладят.Преди сервиране декорирайте кремовете с филирани или смлени бадеми или по ваш избор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...