.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 3 май 2012 г.

ПРАСКОВКИ



Прасковки
ПРОДУКТИ
За тестото
4ч.ч.брашно
1ч.ч.захар
2яйца
1/2ч.ч.кисело мляко
2ванилии
1амонячна сода
1/2ч.ч.размекната мас
Брашно за доомесване
захар на кристали за овалване
готварска червена и жълта боя
подсладена вода или прясно мляко за напояване

ЗА КРЕМА
2жълтъка
3с.л.брашно
1,2 бр.ванилия
1/2ч.ч.захар
300мл.прясно мляко
20гр.масло
50гр. смлени орехи

В купа разбийте яйцата със захарта.Добавете размекната мас,киселото мляко ,в което сте разтворили амонячната сода.Добавете брашното и ванилиите.Замесете меко и гладко тест.Късайте топчета и ги оваляте в дланите си.Големината на топчетата определяте вие.Ако искате да са малки прасковките ви,направете топчета големи колкото голяма череша.Ако искате да са по големи съответно направете топчетата по големи.
Наредете топчетата в тавичка на разстояние едно от друго.Изпечете ги на 180 градуса в нагряна фурна до леко порозовяване.
Извадете ги от фурната,оставете ги да се охладят и издълбайте леко средата на долната  част на топчетата.***Трохите от издълбаването ,прибавете при топлия крем.


Пригответе ваниловият крем,като разбиете жълтъците със захарта.Добавете брашното и разбийте добре.***Брашното може да се замени с царевично или пшеничено нишесте.Прибавете прясното мляко и ванилията.Пригответе крема на слаб огън,като разбърквате енергично.Започне ли леко да се сгъстява крема, дръпнете тенджерата от котлона,разбърквате енергично и отново върнете тенджерата на котлона  за секунди.Така се получава  гладък крем без бучки.Оставете крема леко да се охлади и добавете кубче масло.Добавете трохите от издълбаните сладки и смлени орехови ядки.


Прасковки

С готовият крем слепете две по две сладките.Потапяйте ги леко в подсладена вода или прясно мляко оцветени с червена и жълта сладкарска боя.Оваляйте сладките в захар на кристали.По желание декорирайте прасковите с зелени листенца от чемшир или маслени зелени листенца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...