.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 12 май 2012 г.

НАЛОЖЕНА БАНИЦА С ДВЕ КОРИ

НАЛОЖЕНА БАНИЦА С ДВЕ КОРИ
Вкусна и ароматна баница със яйца и сирене.С две кори....ама не точно.:)От 20малки кори намазани с мазнина се разточват две големи по средата плънка от яйца и сирене.Бройката на корите малко плашат,но всъщност приготвянето на тази баница не е трудно.А ето и продуктите и начина на приготвянето на баницата.

ПРОДУКТИ
4ч.ч.брашно
2с.л.олио
1с.л.оцет
1ч.л.сол
1яйце
1 и 1/2ч.ч.вода
брашно за доомесване и
за разточване

масло за намазване на корите
1яйце за намазване

ЗА ПЛЪНКАТА
3яйца
120мл.кисело мляко
250/300гр.сирене

В купа замесете меко и гладко тесто от горе изброените продукти.Омесете тестото добре и го разделете на две равни части.Намажете топчетата леко с мазнина и ги оставете да починат за около 10/15минути.
Разделете всяка част на 10малки топчета.Разточете всяко топче на питка с диаметър,колкото малка чаена чинийка  .Намажете всяка коричка обилно с мазнина и така кора+мазнина се нареждат една върху друга, докато свършат корите.
Пригответе си плънката,като разбиете 3яйца,кисело мляко и натрошено сирене.

Разточете наредените питки на голяма кора с диаметър колкото ви е тавичката.В случая тавата е с диаметър 26см,но може да бъде и по-голяма.Полейте с масло тавата и прехвърлете едната от корите.
Изсипете равномерно плънката върху кората и похлупете с другата кора направена по същият начин.
Подвийте много леко краищата на корите за да не изтече плънката.Намажете баницата обилно с мазнина , полейте с разбито яйце и набучете тук там с вилица.Оставете баницата да почине за 15минути и я изпечете в нагряна фурна на 190градуса до зачервяване.При мен за 40минути.
След като баницата ви се е изпекла я поръсете с прясно мляко и я завийте с чиста кърпа.
Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. хубаво изглежда ,но няма ли набухвател или мая!

    ОтговорИзтриване
  2. Не не се слага никакъв набухвател.По принцит на точени кори не се слага набухвател.Тази баница е на няколко тънки пласта намазани с масло и се надува достатъчно при печенето.Е ако искаш можеш да и сложиш ще стане като тутманик,който също ще стане вкусен.Поздрави,Таня!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна е, точно по мой вкус.:)))
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Вероника.:) :) :)Сърдечни поздрави от мен и приятен уикенд!

      Изтриване
  4. Колко е голяма чашата с която се замерва?Яна

    ОтговорИзтриване
  5. Колко голяма е тавата в случая, че забравих да попитам?Яна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Яна,чашата с която се замерва е чаена чаша,а тавичката е 26см.,но може да бъде и малко по голяма.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...