.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 2 май 2012 г.

БАНИЦА С ТОЧЕНИ КОРИ И ПЛЪНКА ОТ СИРЕНЕ,ПИЛЕШКО МЕСО И ПРЕСЕН ЛУК

БАНИЦА С ТОЧЕНИ КОРИ И ПЛЪНКА ОТ СИРЕНЕ,ПИЛЕШКО МЕСО И ПРЕСЕН ЛУК

Много вкусна,ароматна и хрупкава баница със точени кори и плънка от сирене,пресен лук и пилешко месо.

ПРОДУКТИ
500гр.брашно
1,5ч.л.сол
30гр.мая
1,5ч.ч.вода
1/3чаена лъжичка
оцет

ЗА ПЛЪНКАТА
150гр.пилешко филе
или бутче
100гр.сирене
1/2стръка зелен лук
1яйце
2с.л.маргарин
2с.л.сметана за готвене
или 2с.л.прясно мляко
брашно за доомесване





ЗА НАМАЗВАНЕ
олио
1яйце
щипка едра сол

Разтворете маята в 1ч.ч. хладка вода.Пресейте брашното и солта в купа,направете кладенче и в него сипете разтворената мая,1ч.ч.хладка вода и 1/3ч.л.оцет.Замесете меко и гладко тесто,покрийте го с чиста кърпа и го приберете на топло за около 30 минути.
Сварете пилешкото месо в подсолена вода със пресни зеленчуци-лук,морков,целина,магданоз или със 1ч.л.вегета.Накълцайте месото.
Направете плънката,като в купа разбиете1яйце добавете натрошено сирене,накълцаното сварено месо.Нарежете на ситно зелената част на 2стръка пресен лук и ги добавете към плънката.Разбъркайте леко и добавете 2с.л.сметана ако нямате сложете 2с.л. прясно мляко.Добавете и 2с.л.размекнат маргарин или масло.Разбъркайте леко докато се смесят продуктите.
Премесете,вече втасалото тесто и го нарежете на еднакви равни части.Направете ги на топчета и си оставете да починат за около 10 минути.На мен не ми се отдава много точенето на тънки и хубави кори и затова си оформям топчетата  големи колкото малко яйце.Така корите ми не стават много големи,но пък стават тънки.Ако вие можете да точите корите,разточете корите по вашият начин.
Разточете върху набрашнена повърхност първото топче с точилка на тънка кора.Намажете кората с олио и поръсете от плънката в единият край на кората.Завийте на руло,леко усучете веднъж или два пъти и сложете приготвената кора в намазнена и поръсена леко с брашно тава.По същият начин си направете и другите кори,докато се напълни тавата.Полейте баницата леко с олио или с разтопено масло,намажете с разбито яйце и поръсете със щипка едра сол.
Ако искате баницата да ви бъде много хрупкава и не прекалено надута,оставете я да почине за около 5 минути и я изпечете в нагряна фурна първоначално на 230 градуса за около 4/6 минути след това намалете фурната на 200градуса и печете баницата за около 35 минути или да зачервяване.Извадете я от фурната,напръскайте я с няколко капки вода и я покрийте с чиста кърпа за десетина минути.
Ако пък искате баницата да ви се надуе повече и да не е много хрупкава оставете я да втаса за около 20 минути и я изпечете по същият начин.Напръскайте леко с вода и я завийте с чиста кърпа за около 10 минути.
Аз предпочитам първият вариант по ми харесва да е тънка и хрупкава.Хапнете си тази много вкусна баничка топла.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...