.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 26 август 2013 г.

ШАРЛОТА АСОРТИ

ПРОДУКТИ
20бр.бишкоти
200мл.сироп за напояване

200мл.течна сладкарска сметана
2жълтъка
100гр.захар
5с.л.кондензирано подсладено мляко
200гр.цедено кисело мляко
3лентички желатин
1банан
1праскова
За декорация
различни плодове
праскови,круши,банан и др.

Идеята за тази вкусна тортичкa
е адаптирана от  Аrca de recuerdos
В купа разбийте сметаната и я приберете в хладилник.Разбийте на водна баня жълтъците със захарта до побеляване и ги оставете да се охладят.
Към жълтъците прибавете на порции 5с.л.кондензирано мляко.Разбийте с вилица киселото мляко за да няма бучки при смесването.
Към крема прибавете киселото мляко.
Пасирайте 1банан и го прибавете към крема.Нарежете на малки парченца 1праскова и я прибавете към крема.
Накиснете в студена вода 3 лентички желатин за около 5минути.Прехвърлете накиснатият желатин в топъл сок/2с.л./
Оставете желатиновата смес да се охлади и я приберете във фризер за кратко,колкото да се желира съвсем леко.
Смесете желатина с крема,разбъркайте добре и приберете крема в хладилник за да се стегне леко за няколко часа.Към крема прибавете на порции битата сметана.
Нарежете бишкотите на две половинки.
Потапяйте леко бишкотите в сок от компот или захарен сироп.
Наредете бишкотите,като леко се застъпват по борда  на форма с отделящо се дъно и диаметър около 24см.Стените на формата е добре да са облицовани със  стреч фолио.Запълнете и дъното на формата с бишкоти.
Пресипете крема във формата и внимателно загладете.
Приберете шарлотата в хладилник за да се стегне.Декорирайте тортата с нарязани плодове с каквито разполагате.
Ако не я хапвате веднага е желателно да се глазират плодовете за да не почернеят.Розовото кремче за декорация е на dr.Oetker Delicia fresa
Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Много красива и лятна Шарлота, Танче! Определено е фаворит като летен и лек десерт! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Светле.Радвам се че ти харесва тортичката.Наистина е много лека и подходяща за лятото.Поздрави Светле!

      Изтриване
  2. Ficou linda e acredito que uma verdadeira delicia.
    Boa semana
    bjs

    ОтговорИзтриване
  3. bellissimo questo dolce, con tanta panna!!
    Ne prendo un pezzo, con il tuo permesso.
    Inco

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...