.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 21 август 2013 г.

КРОСТАТА С ПРАСКОВИ И ШОКОЛАД

ПРОДУКТИ
За тестото
2ч.ч.брашно
125гр.меко масло
1ч.ч.захар
2жълтъка
1ч.л.бакпулвер
1с.л.бренди/или друг алкохол/

100гр.бисквити
100гр.парченца шоколад
170гр.подсладено кондензирано мляко
2яйца
300гр.праскови




Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера.
Направете кладенче и в него сипете захарта,жълтъците,мекото масло нарязано на кубчета и алкохола.


Замесете меко и гладко тесто.
Отделете 1/3от тестото.Завийте двете теста и в стреч фолио и ги приберете в хладилник.
Разточете по-голямото тесто на кора и внимателно я поставете във форма с отделящо се дъно с диаметър около 24/26см.За улеснение разточете тестото с помощта на две парчета стреч фолио.Едното парче фолио поставете на плота под тестото а другото над тестото,така ще се улесните при разточването на тестото и при прехвърлянето му във формата за печене.
Оформете борд по стените на формата за печене.
Приберете формата в хладилник докато приготвите продуктите за пълнежа.
Начупете 100гр.бисквити с каквито разполагате и ги разпределете равномерно по дъното на  сладкиша.
Върху бисквитите разпределете парченца шоколад около 80гр.
В купа разбийте с миксер 2яйца на и към тях прибавете на порции 200гр.кондензирано мляко със стаена температура.
Разпределете равномерно яйчено-млечната смес върху шоколада.
Измийте и обелете около 300гр.праскови.Нарежете ги на малки парченца и ги разпределете върху сладкиша.
Тестото което отделихте,настържете на едро ренде върху сладкиша.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 200градуса за около 30/35минути.
След изпичане оставете сладкиша да се охлади и отстранете ринга от формата за печене.
Поднесете сладкиша нарязан на триъгълни парчета или квадратни,поръсен с пудра захар или с шоколадова заливка.Ако оставите сладкиша да престои няколко часа а най-добре за нощ,ще е още по вкусен.
Да ви е сладко!

20 коментара:

  1. Кростата май още не съм правила, обаче ми изглежда да е от вкусните сладкиши. Особено както апетитно си я поднесла, Танче! Страхотно изглежда! Поздрави, миличка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря бонбонче. Много вкусени са кростатите Катенце.Любим десерт ни е в къщи особено с ябълки,орехи и сини сливи.Поздрави миличка!

      Изтриване
  2. Чудесна кростата , Танче ! Сладкиша е любим в къщи , но с праскови и шоколад не съм правила ! Ще опитам и твоя вариант !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ванче.И у дома обожават кростати.За първи път смесвам шоколад и праскови комбинацията ми хареса много.Поздрави!

      Изтриване
  3. Пробвах се веднъж с кростата и малко ударих на камък. Ама твоята, Танче, е прекрасна просто! Чудесно се е получила, браво!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Гери,радвам се че ти харесва.Нищо миличка пак ще пробваш,малко си е пипкаво тестото и се разкъсва понякога но резултата си заслужава.Сърдечни поздрави Гери!

      Изтриване
  4. Танче, много апетитна е тази кростата, с удоволствие бих си хапнала парченце! Допада ми това съчетание на тесто, бисквити, плод, шоколад!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Инче!Радвам се че ти допада съчетанието на продукти.Бих те почерпила с голямо удоволствие.Сърдечни поздрави Инче!

      Изтриване
  5. не съм опитвала кростата,но като гледам страхотно ще ми се върже с топка ванилов или прасковен сладолед !Идея ми даваш !
    Прекрасен ден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Мимка.Наистина ще се съчетае страхотно с топка от твоите вкусни сладоледи.Хубав ден ти желая!

      Изтриване
  6. Страхотен сладкиш! Видях го във ФБ и сега открих рецептата за което благодаря. Искам само да попитам кондензираното мляко подсладено ли е? С поздрав Бети.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети кондензираното мляко е подсладено.Много ти благодаря веднага ще допълня в описанието на продуктите.Поздрави!

      Изтриване
  7. Уникален сладкиш,непременно трябва да го опитам,благодаря,за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за комплимента Роси,радвам се че ти харесва сладкиша.

      Изтриване
  8. Сладкиша стана страхооотен! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ти е допаднал сладкиша,Калиа.Благодаря ти,че сподели отзивите си!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...