.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 19 август 2013 г.

СЛОЕСТИ ХЛЕБЧЕТА

ПРОДУКТИ
500гр.брашно
15гр.мая за хляб
1чаена чаша и половина прясно мляко
1яйце
2с.л.олио
1,5ч.л.сол
3ч.л.захар
брашно за доомесване и разточване
1жъртък за намазване
60гр.масло



В купа пресейте брашното.Направете кладенче и в него сипете чаша и половина хладко прясно мляко в което сте разтворили маята,захарта,солта,яйцето и олио.
Замесете меко и гладко тесто,покрийте с чиста кърпа и го оставете да втаса за около 30/40минути.

Премесете тестото оставете го да почине за около 5/10минути и го разточете на правоъгълна кора.

Намажете кората с меко масло и завийте на стегнато руло.Разделете рулото на две части за да ви е удобно.
Завийте рулата в стреч фолио и ги приберете във фризер за да се стегнат.
Нарежете рулата на шайби с диаметър 1см.
Разточете всяка шайбичка върху набрашнен плот на тънки питки.Във всяка питка по средата поставете плънка по избор/сирене и яйца,кашкавал и шунка,печено агнешко със зеленчуци и др./ но да не е прекалено течна за да не изтече при печене.
Оформете питката на триъгълник като хубаво прищипете краищата.

Оформените хлебчета подредете в тави с постлана хартия за печене на разстояние едно от друго с прищипаните краища надолу.
Оставете ги да починат за около 10/15минути и по желание ги намажете  с жълтък, разбит с около една чаена лъжичка прясно мляко или ги изпечете без глазура като по възможност с мека четка внимателно отстраните излишното брашно.
Изпечете хлебчетата в нагряна фурна първоначално на 220градуса а след около 5минути намалете градусите на 180градуса.Печете за около 20минути или до зачервяване.
Поднесете хлебчетата топли.Ако ви останат изрезки от нарязаните рулца и имате малки дечица си направете хлебчета във формата на пеперуди :)
Да ви е сладко!







8 коментара:

  1. Чудесни са новите ти предложения, Таня -
    страхотни торти и кейк, но печивата ти ме очароваха -
    обредната празничната пита, тези слоести хлебчета също.
    Много ми харесаха - оригинална технология с възможност за плънка, красиво оформление и апетитно изкушаващи.
    Благодаря за споделените рецепти, поздрави и хубави летни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, хлебчетата изглеждат невероятно, а идеята за оформяне като пеперудки е страхотна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. първо ще си взема от тези слоести хлебчета,а после за десерт от тортичката с ореховия крем!
    Хубав ден,Таня!

    ОтговорИзтриване
  4. И тортата ми хареса, но хлебчетата ме впечатлиха още повече! Благодаря за постъпковите снимки! :)
    Поздрави, Танче! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Може ли пеперудката за мен? Ще ме е жал да я хапна, но ще й се радвам много. ;)
    Чудесни питки, Таничка! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Най-сетне ги направих! Шарката не ми се получи, но пък са много вкусни! Благодаря за идеята и за постъпковите снимки, Танче! :)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотни са хлебчетата ти Свелте.Важното е,че са станали вкусни и много апетитни.Хубава Неделя ти желая,Светле!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...