.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 9 август 2013 г.

КЕЙК С АНАНАС


ПРОДУКТИ
4яйца
120гр.захар
125гр.масло
8пълни с.л.подсладено кондензирано мляко
3с.л.олио
180гр.брашно
+30гр.брашно
3с.л.какао
1бакпулвер
1ванилия
кората на 1/2лимон
1консерва ананас на шайби
десетина череши
1с.л.кафява захар




Пресейте брашното/180гр/ и го смесете с бакпулвера и ванилията.
Отделете белтъците от жълтъците и в купа разбийте белтъците с половината количество захар.
В друга купа разбийте меко масло с останалото количество захар.Прибавете един по един жълтъците,като продължавате да разбивате.
кейк с ананас
Към тестото прибавете 8пъни супени лъжици кондензирано мляко.
Добавете на тънка струйка 3с.л.олио,като продължавате да разбивате.Настържете кората на половин лимон.
Към кексовото тесто на 3пъти прибавете размесеното с бакпулвера и ванилията брашно,като го редувате с белтъците.
Започвате с брашно и завършвате с брашно,като разбърквате с дървена лъжица.

Отделете част от кексовото тесто около 1/3от сместа.Смесете 30гр.брашно с 3с.л.какао и ги добавете към по малката част от тестото.
Намажете с масло или олио и постелете дъното и страните на кексова форма с отделящо се дъно с диаметър около 26см.
На дъното на формата поръсете равномерно 1с.л.кафява захар.Подредете шайбичките с ананас изцедени от сока /колкото е възможно/По средата на всяка шайбичка поставете по една череша.
Върху плодовете внимателно разпределете бялото тесто,като си оставите малко настрана.
Загладете с помощта на лъжица.
Върху бялото тесто разпределете тук там от кафявото тесто.Останалото бяло тесто разпределете върху кафявото.Загладете леко с помощта на лъжица.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 50минути.За да сте сигурни,че сладкиша е изпечен си направете проверка с клечка за зъби.
След изпичане оставете кейка да се охлади,обърнете го върху подходяща чиния и отстранете внимателно хартията за печене.Може да си изрежете с ринг кръгли пастички и да ги декорирате по ваше желание.Преди сервиране поръсете кейка с пудра захар.
Да ви е сладко!

14 коментара:

  1. Вкусно ухае при тебе,Танче!Прекрасен десерт...толкова обичам ананас:)))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че ти допада сладкиша Миленка.И аз много обичам ананас,щеше ми се да сложа повечко но се опасявах да стане прекалено претрупан кайка.Нищо сложила не сложила вече го излапаха.:)Хубава вечер ти желая Миленка!

      Изтриване
  2. Ох, тези кръглите пастички са много съблазнителни! Страхотен сладкиш, Танче, много ми допада! А снимките ти са прелестни! Прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Катенце.Радвам се че ти харесват пастичките и на мен ми допаднаха кръглите много красиви се получиха а шайбите ананаса отгоре им стояха като цветни капачета.Хубав уикенд и на теб Катенце!

      Изтриване
  3. Ох, че свежо и ароматно, че и вкусно... Не мога да му се нагледам, Танче, чудесен десерт. Да ти е сладко и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за комплиментите Гери.Хубав уикенд ти желая миличка!

      Изтриване
  4. Вкусно и сладко, точно като името на блога :) Предложението ти е страхотно, Танче!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Снежи.Радвам се,че ти допада сладкиша :)Хубава вечер ти желая!

      Изтриване
  5. Танче,чудесен сладкиш! Много ми хареса!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Инче.Успешна седмица ти желая и аз!

      Изтриване
  6. Много ефектен , сочен и вкусен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хи хи хи Траянче току що бях при теб наслаждавах се на вкусната палачинки :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...