.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 16 март 2015 г.

Бишкотена торта

Много вкусна и лесна за приготвяне тортичка с бишкоти,напоени с кафе,крем с черен шоколад,лешников крем и млечен карамел и втори крем,приготвен от Филаделфия млечен карамел и лешников крем.Между кремовете са разпределени 3,4 нарязани на ситно смокини и натрошени бишкоти.

ПРОДУКТИ
20бр.бишкоти
1ч.ч. разтворено нес кафе/или шварц кафе/
за карамела
200гр.захар
200мл.течна сладкарска сметана
100гр.черен шоколад 70%
200мл.бита сметана
1пакетче фикс за сметана на др.Йоткер
2с.л.лешников крем/може да се замени с лешников тахан,паста/
230гр.Филаделфия
3,4бр.сладко от смокини
какао за поръсване
ягоди за декорация


1.В тенджерка карамелизирайте 200гр.захар до кехлибарен цвят.След като захарта придобие необходимият карамелен цвят добавете 200мл.течна сладкарска сметана и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна маса или до стопяването на захарта.Разбъркайте за около 2 минути,като внимавате да не се изгорите,защото сместа може да пръска леко.
 2.Отстранете от котлона карамела и го разделете на две части.
 3.Към едната част карамел прибавете 100гр.натрошен черен шоколад.Оставете шоколада за около минута,две да се отпусне и разбъркайте за да се смесят карамела и шоколада.Прибавете и 1суп.лъжица лешников крем/може да се замени с лешников тахан или лешникова паста.Оставете крема да се охлади.
лешников крем
4.Разбийте с миксер 200мл.течна сладкарска сметана и 1пакетче фикс за сметана на др.Йоткер.Не е задължително да добавяте фикс за сметана.Използва се за по-бързо разбиване на сметаната и за по-добра консистенция на сметаната.Прибавете на порции сметаната към крема с карамела и шоколада,като разбърквате бавно за да остане пухкав крема.
5.Разбийте с миксер 230гр.сирене Филаделфия и към него прибавете 1суп.лъжица лешников крем и другата половина от карамела.Разбийте с миксера.
6.Подредете по стените на обла форма с диаметър около 24см. с отделящо се дъно нарязани на половинки бишкоти.Разпределете и по дъното на формата бишкоти и леко ги сиропирайте с кафе.Бишкотите могат да се заменят с маслени бисквити.


фикс за сметана
7.Върху бишкотите разпределете равномерно шоколадовият крем.Загладете крема и върху него поставете нарязани на парченца 3,4 смокини от сладко.Разпределете и 4,5 бишкоти,като отново леко ги сиропирате.
8.Поставете и вторият крем,загладете с помощта на лъжица.Поръсете готовата торта с 2 с.л. пресято през сито какао и декорирайте с пресни ягоди или малини.
9.Приберете тортата за няколко часа в хладилник а най-добре за вечерта за да се стегне и охлади.
10.Преди да сервирате тортата,отстранете ринга на формата ,нарежете тортата на триъгълни парчета и сервирайте в подходящи десертни чинии.

9 коментара:

  1. Сочна и вкусна тортичка. Харесва ми идеята ти, Танче!
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Габи.Радвам се,че ти допада тортичкат :) Хубава вечер ти желая,Габи!

      Изтриване
  2. Таничка, толкова е сочна и апетитна тортичката ти! Черпя се с парченце (само кафето бих пропуснала, хич не го обичам). Поздрави сърдечни! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Почерпи се Гери :) Кафето е за мен с една капачка Беилис,аз го обожавам,ако можеше бих пила постоянно кафе,но се въздържам,че ме хваща куку-то хи хи хи :) Хубава вечер,слънце :)

      Изтриване
  3. Разкошна и вкусна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, колко отдавна не съм правила бишкотена торта ... А твоята звучи така привлекателно и сочно! Ще я запиша, Танче :)
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Таничка, лесна е и много вкусна тази торта, сочна и изкушаваща! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. От къде се купува този фикс за сметана, някоя конкретна верига магазини ли, защото преди вземах от Кауфланд подобен, ама вече доста време няма, благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Цвети,купувам си фикса от електрони магазини за сладкарски принадлежности и консумативи.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...