ПРОДУКТИ
250гр.череши
3яйца
120гр.бяла захар
60гр.кафява захар
2ванилии
7с.л.олио
2с.л.гореща вода
140гр.брашно
2с.л.царевично нишесте
2с.л.какао
щипка канела
1ч.л.бакпулвер
1к.л.сода бикарбонат
70гр.шоколадови/какаови/
маслени бисквити
2с.л.какао
пудра захар и какао за декорация
Измийте и почистете черешите от костилките.
В купа разбийте яйцата с бялата и кафявата захар.Прибавете на тънка струйка олиото.Към сместа добавете 2с.л.гореща вода,като продължавате да разбивате.
В купа смесете сухите съставки брашното,нишестето,содата,бакпулвера,ванилията,канелата и 2с.л.какао.
Прибавете на 2,3пъти сухата смес,към яйчената,като разбърквате с лъжица до хомогенна маса.
Намажете с масло или олио и набрашнете форма за кекс.
На дъното на формата начупете на парченца половината от количеството бисквити а другата половина от бисквитите натрошете на ситно.Посипете половината череши.
Разделете кексовото тесто на две.В едната част прибавете 2с.л.какао.
Редувайте двете кексови смеси 2с.л.от по светлата и върху нея 2с.л.от по тъмното тесто и така до изчерпване на количествата.Прибавете и останалото количество череши.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 45минути.
Направете проверка за да сте сигурни,че кейка ви се е изпекал по познатия начин с клечка за зъби.При печене кейка се напуква но това в никакъв случай няма да развали вкусът му.
Оставете кейка да се охлади и го обърнете върху подходяща чиния.
Декорирайте кейка с пудра захар и какао.Сервирайте кейка охладен на стаена температура с черешов или ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
250гр.череши
3яйца
120гр.бяла захар
60гр.кафява захар
2ванилии
7с.л.олио
2с.л.гореща вода
140гр.брашно
2с.л.царевично нишесте
2с.л.какао
щипка канела
1ч.л.бакпулвер
1к.л.сода бикарбонат
70гр.шоколадови/какаови/
маслени бисквити
2с.л.какао
пудра захар и какао за декорация
Измийте и почистете черешите от костилките.
В купа разбийте яйцата с бялата и кафявата захар.Прибавете на тънка струйка олиото.Към сместа добавете 2с.л.гореща вода,като продължавате да разбивате.
В купа смесете сухите съставки брашното,нишестето,содата,бакпулвера,ванилията,канелата и 2с.л.какао.
Прибавете на 2,3пъти сухата смес,към яйчената,като разбърквате с лъжица до хомогенна маса.
Намажете с масло или олио и набрашнете форма за кекс.
На дъното на формата начупете на парченца половината от количеството бисквити а другата половина от бисквитите натрошете на ситно.Посипете половината череши.
Разделете кексовото тесто на две.В едната част прибавете 2с.л.какао.
Редувайте двете кексови смеси 2с.л.от по светлата и върху нея 2с.л.от по тъмното тесто и така до изчерпване на количествата.Прибавете и останалото количество череши.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 45минути.
Направете проверка за да сте сигурни,че кейка ви се е изпекал по познатия начин с клечка за зъби.При печене кейка се напуква но това в никакъв случай няма да развали вкусът му.
Оставете кейка да се охлади и го обърнете върху подходяща чиния.
Декорирайте кейка с пудра захар и какао.Сервирайте кейка охладен на стаена температура с черешов или ванилов сладолед.
Да ви е сладко!