ПРОДУКТИ
200гр.пилешки дробчета
200гр.свинско контра филе
зеленчуков бульон
1глава лук
1скилидка чесън
1/2жълта или червена чушка
1/2ч.ч.брашно
1ч.ч.бяло вино
80гр.гъби
сол,черен пипер
чубрица
40гр.топено сирене
2с.л.сметана за готвене
сока на половин лимон
Нарежете месото на малки хапки.Изпържете леко месото в тиган с 1/2с.л.мазнина.Залейте месото с зеленчуков бульон и го доварете.Нарежете лука и чесъна на ситно.Чушката на лентички,гъбите на филийки.Почистете и измийте дробчетата.Оваляйте ги в брашното.В тиган 2/3лъжици мазнина запържете за секунди лука и чушката.Прибавете дробчетата,да се запечатат от всички страни.Полейте ястието с бялото вино.Добавете нарязаният на ситно чесън , гъбите и свареното свинско месо.Леко посолете със сол,черен пипер и чубрица.Оставете ястието да покъкри на слаб огън за минутки.Щом започне леко да се сгъстява прибавете топеното сирене и леко го намачкайте с дървена лъжица.Полейте ястието със сметана и сока на половин лимон.Поръсете с ситно накълцан магданоз.
Поднесете мезето топло с чаша изстудена бира или хубаво вино.
200гр.пилешки дробчета
200гр.свинско контра филе
зеленчуков бульон
1глава лук
1скилидка чесън
1/2жълта или червена чушка
1/2ч.ч.брашно
1ч.ч.бяло вино
80гр.гъби
сол,черен пипер
чубрица
40гр.топено сирене
2с.л.сметана за готвене
сока на половин лимон
Нарежете месото на малки хапки.Изпържете леко месото в тиган с 1/2с.л.мазнина.Залейте месото с зеленчуков бульон и го доварете.Нарежете лука и чесъна на ситно.Чушката на лентички,гъбите на филийки.Почистете и измийте дробчетата.Оваляйте ги в брашното.В тиган 2/3лъжици мазнина запържете за секунди лука и чушката.Прибавете дробчетата,да се запечатат от всички страни.Полейте ястието с бялото вино.Добавете нарязаният на ситно чесън , гъбите и свареното свинско месо.Леко посолете със сол,черен пипер и чубрица.Оставете ястието да покъкри на слаб огън за минутки.Щом започне леко да се сгъстява прибавете топеното сирене и леко го намачкайте с дървена лъжица.Полейте ястието със сметана и сока на половин лимон.Поръсете с ситно накълцан магданоз.
Поднесете мезето топло с чаша изстудена бира или хубаво вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар