ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ С КРЕМ И ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА
Слепени бисквитки с вкусен крем от дулсе де лече,течен шоколад,малко бренди, пухкаво прясно масло и шоколадова глазура.
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
60гр.меко масло
60гр.разтопен шоколад
1/2ч.ч.захар
1/2кафена лъжичка бренди
1яйце
2ч.ч.брашно
1бакплувер
брашно за доомесване
за меко и гладко тесто
ЗА КРЕМА
2с.л.течен шоколад
3с.л.кафяво кондензирано мляко
/дулсе де лече/
60гр.меко масло
2с.л.пудра захар
1/3кафена лъжичка бренди
по желание щипка канела
ЗА ГЛАЗУРА
50гр.шоколад
1с.л.прясно мляко
Пресейте брашното с бакплувера.Направете кладенче и в него сипете мекото масло,захарта,яйцето,бренди или някакъв друг алкохол и разтопеният шоколад.От изброените продукти замесете тесто,като добавяте по малко брашно за доомесване.Тестото трябва да меко и гладко,като внимавате да не стане твърдо.Върху леко набрашнен плот разточете кора и ринг изрежете кръгчета.Ако при разточването карата ви се напука,проста я збийте леко с ръце и ще се оправи.Тестото е маслено и подлежи на оформяне. Подредете ги в тава с постлана готварска хартия и ги изпечете в нагряна фурна на 180градуса за 8/10 минути или до леко порозовяване.
Пригответе крема,като разбиете маслото със захарта.Добавете 3с.л. дулсе да лече,като продължавате да разбивате.Прибавете течният шоколад и няколко капки бренди.Приберете крема в хладилник за около час за да се стегне.
Намажете една бисквитка с крем и я слепете с друга.Наредете бисквитките върху скара и ги полейте с разтопен шоколад.
Приберете ги в хладилник за да се стегне шоклколада.
Може да си направите и бисвитки с натрошени ядки и сушени плодове и парченца шоколад.Късайте топчета и ги разстелете на дланта си,като оформите плоски питки.Поръсете натрошени ядки и сушени плодове.Притиснете леко отгоре.
Изпечете сладките отново на същата температура до леко порозовяване.Времето за печене зависи от големината на сладките ви.
Слепени бисквитки с вкусен крем от дулсе де лече,течен шоколад,малко бренди, пухкаво прясно масло и шоколадова глазура.
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
60гр.меко масло
60гр.разтопен шоколад
1/2ч.ч.захар
1/2кафена лъжичка бренди
1яйце
2ч.ч.брашно
1бакплувер
брашно за доомесване
за меко и гладко тесто
ЗА КРЕМА
2с.л.течен шоколад
3с.л.кафяво кондензирано мляко
/дулсе де лече/
60гр.меко масло
2с.л.пудра захар
1/3кафена лъжичка бренди
по желание щипка канела
ЗА ГЛАЗУРА
50гр.шоколад
1с.л.прясно мляко
Пресейте брашното с бакплувера.Направете кладенче и в него сипете мекото масло,захарта,яйцето,бренди или някакъв друг алкохол и разтопеният шоколад.От изброените продукти замесете тесто,като добавяте по малко брашно за доомесване.Тестото трябва да меко и гладко,като внимавате да не стане твърдо.Върху леко набрашнен плот разточете кора и ринг изрежете кръгчета.Ако при разточването карата ви се напука,проста я збийте леко с ръце и ще се оправи.Тестото е маслено и подлежи на оформяне. Подредете ги в тава с постлана готварска хартия и ги изпечете в нагряна фурна на 180градуса за 8/10 минути или до леко порозовяване.
Пригответе крема,като разбиете маслото със захарта.Добавете 3с.л. дулсе да лече,като продължавате да разбивате.Прибавете течният шоколад и няколко капки бренди.Приберете крема в хладилник за около час за да се стегне.
Намажете една бисквитка с крем и я слепете с друга.Наредете бисквитките върху скара и ги полейте с разтопен шоколад.
Приберете ги в хладилник за да се стегне шоклколада.
Може да си направите и бисвитки с натрошени ядки и сушени плодове и парченца шоколад.Късайте топчета и ги разстелете на дланта си,като оформите плоски питки.Поръсете натрошени ядки и сушени плодове.Притиснете леко отгоре.
А тия със ядките като бисквитите на Хари Потър хи хи хи.Ще си ги забъркаме.
ОтговорИзтриванеДа като на Хари Потър бисквитките са.:) :)направи ги много са вкусни.
ОтговорИзтриване