СОДЕНО ХЛЕБЧЕ С ПЛЪНКА
Много вкусно и приятно хлебче.С хрупкава основа и мека и ароматна плънка.
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
60 гр.меко масло
3с.л.размекната мас
2 и 1/2ч.ч.брашно
1с.л.сол
1/2ч.ч.кисело мляко с
1ч.л.сода бикарбонат
брашно за доомесване
ЗА ПЛЪНКАТА
3с.л.доматено пюре
1с.л.зехтин
1стрък пресен лук
пресен босилек
щипка сух риган
3с.л.крема сирене
1кисела краставичка
1/2звлена пиперка
3бр.пресни гъби
50/100гр.сварено пилешко месо
или шунка,салам
50гр.настърган кашкавал
1с.л.галета
настърган пармезан
От горе изброените продукти замесете средно по твърдост тесто.Разточете го на кръг с дебелина около 0.5мм.Прехвърлете го в намазана с мазнина и поръсена с брашно обла тавичка.Подвийте и леко прищипете със застъпване краищата на кора.Трябва да се получи лек борд.
Намажете платката с крема сирене.Полейте от доматена смес - доматено пюре,зехтин,щипка сух риган и нарязани на ситно 3/4 листенца пресен босилек.
Прибавете нарязаната на ситно пиперка,нарязана киселата краставичка, гъбите на филийки,накъсайте пилешкото месо и го прибавете,към плънката,лука на ситно.Поръсете със настърган кашкавал размесен леко с галета.Полейте леко със зехтин и настържете пармезан около 1с.л.
Изпечете хлебчето на 200 градуса до леко зачервяване.При ме за 20минути.
Оставете хлебчето леко да се охлади и си го хапнете докато е още топличко.
Много вкусно и приятно хлебче.С хрупкава основа и мека и ароматна плънка.
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
60 гр.меко масло
3с.л.размекната мас
2 и 1/2ч.ч.брашно
1с.л.сол
1/2ч.ч.кисело мляко с
1ч.л.сода бикарбонат
брашно за доомесване
ЗА ПЛЪНКАТА
3с.л.доматено пюре
1с.л.зехтин
1стрък пресен лук
пресен босилек
щипка сух риган
3с.л.крема сирене
1кисела краставичка
1/2звлена пиперка
3бр.пресни гъби
50/100гр.сварено пилешко месо
или шунка,салам
50гр.настърган кашкавал
1с.л.галета
настърган пармезан
От горе изброените продукти замесете средно по твърдост тесто.Разточете го на кръг с дебелина около 0.5мм.Прехвърлете го в намазана с мазнина и поръсена с брашно обла тавичка.Подвийте и леко прищипете със застъпване краищата на кора.Трябва да се получи лек борд.
Намажете платката с крема сирене.Полейте от доматена смес - доматено пюре,зехтин,щипка сух риган и нарязани на ситно 3/4 листенца пресен босилек.
Прибавете нарязаната на ситно пиперка,нарязана киселата краставичка, гъбите на филийки,накъсайте пилешкото месо и го прибавете,към плънката,лука на ситно.Поръсете със настърган кашкавал размесен леко с галета.Полейте леко със зехтин и настържете пармезан около 1с.л.
Изпечете хлебчето на 200 градуса до леко зачервяване.При ме за 20минути.
Оставете хлебчето леко да се охлади и си го хапнете докато е още топличко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар