Малки сладки дребни изкушения.Подходящи за всякакъв повод и без повод.Лесни за направа и ..бързи за изяждане.
Продукти
За тестото
3с.л.с калпаче маргарин
1/2ч.ч.пудра захар
1ванилия
30гр.царевично нишесте
1ч.ч.брашно непълна
1жълтък
кора на 1/4кора на портокал
брашно за доомесване ако
е нужно
За овалване
50гр.смлени орехи
1белтък
За глазура
2с.л.кайсиево сладко
2с.л.захар
От гореизброените продукти замесете с ръце меко и гладко тесто.Оформете малки топчета с големина,колкото малък орех.Потопете топчетата в разбит белтък и ги оваляйте в смлени орехи.С пръст направете по средата на всяко топче вдлъбнатина.Наредете топчетата в тава постлана с готварска хартия.Приберете тавата в хладилник за около 15 минути.
Изпечете сладките в нагряна фурна на 160градуса за около 12/15минути.Оставете сладките да се охладят.
В малка касеролка сипете 2с.л.сладко от кайсии/или някакво друго / и 2 с.л.захар.Загрейте на котлон и оставете да кипне за около минута.Оставете сладкото леко да се охлади но не и да изстине.С малка лъжичка поставете малко от сладкото в центъра на всяка сладка.Подредете ги в подходяща плоска чиния и може да се почерпите с тях.
Аз си направих половината тесто по описаният начин а другата половина направих с цели бадеми и пудра захар.В всяко топче се поставя по един бадем изпичат се като гореописаният начин и се овалват още топли в пудра захар.
Продукти
За тестото
3с.л.с калпаче маргарин
1/2ч.ч.пудра захар
1ванилия
30гр.царевично нишесте
1ч.ч.брашно непълна
1жълтък
кора на 1/4кора на портокал
брашно за доомесване ако
е нужно
За овалване
50гр.смлени орехи
1белтък
За глазура
2с.л.кайсиево сладко
2с.л.захар
От гореизброените продукти замесете с ръце меко и гладко тесто.Оформете малки топчета с големина,колкото малък орех.Потопете топчетата в разбит белтък и ги оваляйте в смлени орехи.С пръст направете по средата на всяко топче вдлъбнатина.Наредете топчетата в тава постлана с готварска хартия.Приберете тавата в хладилник за около 15 минути.
Изпечете сладките в нагряна фурна на 160градуса за около 12/15минути.Оставете сладките да се охладят.
В малка касеролка сипете 2с.л.сладко от кайсии/или някакво друго / и 2 с.л.захар.Загрейте на котлон и оставете да кипне за около минута.Оставете сладкото леко да се охлади но не и да изстине.С малка лъжичка поставете малко от сладкото в центъра на всяка сладка.Подредете ги в подходяща плоска чиния и може да се почерпите с тях.
Аз си направих половината тесто по описаният начин а другата половина направих с цели бадеми и пудра захар.В всяко топче се поставя по един бадем изпичат се като гореописаният начин и се овалват още топли в пудра захар.
веднага ще направя тези сладки изглеждат чудесно
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Деси.Много се радвам,че ти допада раецептата.
Изтриване