Един много изискан и вкусен десерт с леко портокалов аромат, орехово-бисквитена плънка,нежен блат и карамелено- сметанов крем.
ПРОДУКТИ
За блата
4яйца
1и1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1бакпувер
1ванилия
4с.л.какао
2ч.ч.брашно
*За сиропиране
разтворено нес кафе
1ч.л.бренди
*За ореховия пълнеж
100/150гр.орехи
1/2пакет маслени бисквити
60/80гр.разтопен шоколад
80мл.кондензирано мляко
*За сметановият крем
200мл.сладкарска сметана
1/2ч.ч. захар
4с.л.кондензирано мляко-дулсе де лече
кората на 1/2портокал
1/2разтворен желатин
*За заливка
50гр.шоколад
В купа разбийте яйцата с захарта.Прибавете на тънка струйка олио.Смесете брашното,какаото ,бакпувера ,ванилията и прибавете сухата смес на два три пъти,към яйчената.Разбъркайте добре и разстелете тестото върху постлана с готварска хартия правоъгълна тава.
Разстелете внимателно с лъжица.Изпечете блата в нагряна фурна на 180 градуса до много леко порозовяване за около 15минути.Оставете блата да се охлади и леко го сиропирайте с разтворено с захар нес кафе и 1ч.л.бренди.
Пригответе си ореховия слой,като смелите половин пакет маслени бисквити и 80 грама орехи.Другата част от орехите нарежете по на едро.Прибавете разтопения охладен шоколад и кондензираното мляко.Разбъркайте добре и разтелете ореховата плънка върху блата.Приберете сладкиша в хладилник за да се стяга.
В купа разбийте сметаната с захарта.Прибавете настъргана кора от половин портокал.Като продължавате да разбивате добавете 4с.л.дулсе де лече и 1/2 пакетче разтворен желатин леко желирал се.Разстелете сметановият крем върху орехо-бисквитеният слой и загладете крема.Приберете в хладилник да се стегне за час.
Разтопете 50гр.шоколад с 2с.л.прясно мляко.Оставете да се охлади и полейте сладкиша лек с шоколад.Оставете десерта за още 2часа в хладилник за да се стегне.Нарежете сладкиша на квадрати и сервиране.
Да ви сладко!
ПРОДУКТИ
За блата
4яйца
1и1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1бакпувер
1ванилия
4с.л.какао
2ч.ч.брашно
*За сиропиране
разтворено нес кафе
1ч.л.бренди
*За ореховия пълнеж
100/150гр.орехи
1/2пакет маслени бисквити
60/80гр.разтопен шоколад
80мл.кондензирано мляко
*За сметановият крем
200мл.сладкарска сметана
1/2ч.ч. захар
4с.л.кондензирано мляко-дулсе де лече
кората на 1/2портокал
1/2разтворен желатин
*За заливка
50гр.шоколад
В купа разбийте яйцата с захарта.Прибавете на тънка струйка олио.Смесете брашното,какаото ,бакпувера ,ванилията и прибавете сухата смес на два три пъти,към яйчената.Разбъркайте добре и разстелете тестото върху постлана с готварска хартия правоъгълна тава.
Разстелете внимателно с лъжица.Изпечете блата в нагряна фурна на 180 градуса до много леко порозовяване за около 15минути.Оставете блата да се охлади и леко го сиропирайте с разтворено с захар нес кафе и 1ч.л.бренди.
Пригответе си ореховия слой,като смелите половин пакет маслени бисквити и 80 грама орехи.Другата част от орехите нарежете по на едро.Прибавете разтопения охладен шоколад и кондензираното мляко.Разбъркайте добре и разтелете ореховата плънка върху блата.Приберете сладкиша в хладилник за да се стяга.
В купа разбийте сметаната с захарта.Прибавете настъргана кора от половин портокал.Като продължавате да разбивате добавете 4с.л.дулсе де лече и 1/2 пакетче разтворен желатин леко желирал се.Разстелете сметановият крем върху орехо-бисквитеният слой и загладете крема.Приберете в хладилник да се стегне за час.
Разтопете 50гр.шоколад с 2с.л.прясно мляко.Оставете да се охлади и полейте сладкиша лек с шоколад.Оставете десерта за още 2часа в хладилник за да се стегне.Нарежете сладкиша на квадрати и сервиране.
Да ви сладко!
А този сладкиш е божествен.Благодаря Таничка за рецептата.
ОтговорИзтриванеМного се радвам се,че ти харесва Ваня.:)
ОтговорИзтриване