Прасковки |
За тестото
4ч.ч.брашно
1ч.ч.захар
2яйца
1/2ч.ч.кисело мляко
2ванилии
1амонячна сода
1/2ч.ч.размекната мас
Брашно за доомесване
захар на кристали за овалване
готварска червена и жълта боя
подсладена вода или прясно мляко за напояване
ЗА КРЕМА
2жълтъка
3с.л.брашно
1,2 бр.ванилия
1/2ч.ч.захар
300мл.прясно мляко
20гр.масло
50гр. смлени орехи
В купа разбийте яйцата със захарта.Добавете размекната мас,киселото мляко ,в което сте разтворили амонячната сода.Добавете брашното и ванилиите.Замесете меко и гладко тест.Късайте топчета и ги оваляте в дланите си.Големината на топчетата определяте вие.Ако искате да са малки прасковките ви,направете топчета големи колкото голяма череша.Ако искате да са по големи съответно направете топчетата по големи.
Наредете топчетата в тавичка на разстояние едно от друго.Изпечете ги на 180 градуса в нагряна фурна до леко порозовяване.
Извадете ги от фурната,оставете ги да се охладят и издълбайте леко средата на долната част на топчетата.***Трохите от издълбаването ,прибавете при топлия крем.
Прасковки |
Няма коментари:
Публикуване на коментар