ПРОДУКТИ за 4броя
4бр.оризови кори
За плънката
2с.л.зехтин
1морков
2пресни печурки
1/3зелена чушка
1скилидка чесън
щипка къри
сол,черен пипер
30гр.оризови спагети
1ч.л.сусам
40гр.шунка
олио за пържене
ЗА СОСА
4с.л.соев сос
1с.л.доматено пюре
сока на 1/2лимон
1ч.л.балсамов оцет
1ч.л.мед
щипка къри
щипка сух джинджифил
черен пипер
Накиснете в студена вода оризовите спагети за около 30 минути.
Пригответе си плънката,като в тиган с малко мазнина поставете една цяла скилидка чесън.Прибавете моркова нарязан с белачка за зеленчуци на тънки лентички.Прибавете нарязаните гъби,зелената чушка нарязана на ситно и шунката.Прецедете оризовите спагети нарежете ги да са с дължина 2/3см.и ги прибавете към плънката.Посипете 1ч.л.сусам и щипка къри.Посолете със сол и смлян черен пипер.
Вземете си първият оризов лист и го потопете за секунди/ около 15/ в студена вода за да омекне много леко.Извадете листа от водата поставете 1/2с.л.от плънката и бързичко навийте на рулце,като подвиете краищата на рулцето навътре.Направете и другите рулца по същият начин.
В уок тиган или малка дълбока тенджерка загрейте олио.Изпържете рулцата до зачервяване.След като пуснете рулце в олиото,има вероятност леко да се издуят.Веднага набучете издутото балонче и продължете с пърженето на рулцето.Извадете приготвените рулца върху попивателна хартия.
Пригответе си соса,като в тиган сипете 4с.л.соев сос.Добавете доматеното пюре,сока на половин лимон,балсамовият оцет,меда и подправките.Оставете соса да покъкри за минута две докато леко се сгъсти.Сервирайте рулцата топли със соса към тях.
4бр.оризови кори
За плънката
2с.л.зехтин
1морков
2пресни печурки
1/3зелена чушка
1скилидка чесън
щипка къри
сол,черен пипер
30гр.оризови спагети
1ч.л.сусам
40гр.шунка
олио за пържене
ЗА СОСА
4с.л.соев сос
1с.л.доматено пюре
сока на 1/2лимон
1ч.л.балсамов оцет
1ч.л.мед
щипка къри
щипка сух джинджифил
черен пипер
Накиснете в студена вода оризовите спагети за около 30 минути.
Пригответе си плънката,като в тиган с малко мазнина поставете една цяла скилидка чесън.Прибавете моркова нарязан с белачка за зеленчуци на тънки лентички.Прибавете нарязаните гъби,зелената чушка нарязана на ситно и шунката.Прецедете оризовите спагети нарежете ги да са с дължина 2/3см.и ги прибавете към плънката.Посипете 1ч.л.сусам и щипка къри.Посолете със сол и смлян черен пипер.
Вземете си първият оризов лист и го потопете за секунди/ около 15/ в студена вода за да омекне много леко.Извадете листа от водата поставете 1/2с.л.от плънката и бързичко навийте на рулце,като подвиете краищата на рулцето навътре.Направете и другите рулца по същият начин.
В уок тиган или малка дълбока тенджерка загрейте олио.Изпържете рулцата до зачервяване.След като пуснете рулце в олиото,има вероятност леко да се издуят.Веднага набучете издутото балонче и продължете с пърженето на рулцето.Извадете приготвените рулца върху попивателна хартия.
Пригответе си соса,като в тиган сипете 4с.л.соев сос.Добавете доматеното пюре,сока на половин лимон,балсамовият оцет,меда и подправките.Оставете соса да покъкри за минута две докато леко се сгъсти.Сервирайте рулцата топли със соса към тях.
Изглеждат прекрасно! Непремено ще опитам на ги направя. Много обичам Пролетни рулца, но до сега не бях попадала на рецепта, която ми допада! Продължавай все така да готвиш и споделяш с нас!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Яна.Радвам се,че ти допада рецептата за рулцата.Приготви си ги ще ти харесат божествени са.А за готвенето ...продължавам няма начин :) :) :)
Изтриване