КЕЙК С ОРЕХИ,КАНЕЛА И МОРКОВИ
ПРОДУКТИ
250гр.моркови
кората на 1лимон
180гр.смлени орехи
3с.л.олио
щипка сол
щипка канела
100гр.брашно
5яйца
1бакпувер
1 и 1/2ч.ч.захар
ЗА ГЛАЗУРИТЕ
2с.л.кондензирано мляко
2с.л.пудра захар
1/2капки червена сладкарска боя
3/4капки жълта сладкарска боя
ГЛАЗУРА Шоколадова
100гр.масло
100мл.мляко
3/4с.л.какао
Настържете морковите и кората на един лимон. Добавете 1ч.л.лимонов сок за да не почернеят морковите.Разбийте белтъците с половината захар на сняг.
В купа смесете смлените орехи,брашното размесено с бакпулвер и щипка канела.
Разбийте жълтъците с останалата захар,добавете и олиото на тънка струйка.Прибавете и сместа със смлените орехи, разбъркайте с дървена лъжица и добавете морковите.
Прибавете на порции разбитите белтъци и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
Намажете кексова форма с масло и поръсете с брашно.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути,като не отваряте фурната.
След като кейка е готов оставете го да се охлади.Извадете го от формата и го полейте с две глазури.Шоколадова и цветна.
Шоколадовата глазура пригответе,като в тенджерка смесите продуктите за нея.Сложете тенджерката на котлона и оставете сместа да поври за около 5 минути,като разбърквате.
А цветната глазура пригответе,като разбиете кондензираното мляко със пудра захар и сладкарска боя.
Полейте с глазурите кейка.Оставете го да се стегне на хладно за 30минути и е готов за консумация.
ПРОДУКТИ
250гр.моркови
кората на 1лимон
180гр.смлени орехи
3с.л.олио
щипка сол
щипка канела
100гр.брашно
5яйца
1бакпувер
1 и 1/2ч.ч.захар
ЗА ГЛАЗУРИТЕ
2с.л.кондензирано мляко
2с.л.пудра захар
1/2капки червена сладкарска боя
3/4капки жълта сладкарска боя
ГЛАЗУРА Шоколадова
100гр.масло
100мл.мляко
3/4с.л.какао
Настържете морковите и кората на един лимон. Добавете 1ч.л.лимонов сок за да не почернеят морковите.Разбийте белтъците с половината захар на сняг.
В купа смесете смлените орехи,брашното размесено с бакпулвер и щипка канела.
Разбийте жълтъците с останалата захар,добавете и олиото на тънка струйка.Прибавете и сместа със смлените орехи, разбъркайте с дървена лъжица и добавете морковите.
Прибавете на порции разбитите белтъци и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
Намажете кексова форма с масло и поръсете с брашно.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути,като не отваряте фурната.
След като кейка е готов оставете го да се охлади.Извадете го от формата и го полейте с две глазури.Шоколадова и цветна.
Шоколадовата глазура пригответе,като в тенджерка смесите продуктите за нея.Сложете тенджерката на котлона и оставете сместа да поври за около 5 минути,като разбърквате.
А цветната глазура пригответе,като разбиете кондензираното мляко със пудра захар и сладкарска боя.
Полейте с глазурите кейка.Оставете го да се стегне на хладно за 30минути и е готов за консумация.
Muy rico cake.
ОтговорИзтриванеUn saludo.
Всичко добре ,но олиото което е писано за намазняване ли е или се слага към кейка ?
ОтговорИзтриванеОлиото се слага в тестото,пропуснала съм да го напиша при описанието на рецептата.благодаря ви за коментара,рецептата ,вече е коригирана.
Изтриване