ПРОДУКТИ
600гр.брашно
150мл.прясно мляко
30гр.мая
1ванилия
50мл.олио
125мл.кисело мляко
1ч.л.сол
4с.л.захар
2яйца
ЗА КРЕМА
2жълтъка
6с.л.брашно
500мл.прясно мляко
1ч.ч.захар
ванилия
1ябълка
В 150мл.хладко мляко разтворете маята.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта, млякото с разтворената мая,киселото мляко,олио и 2яйца.Замесете меко и гладко тесто,покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да удвои обема си за около час/час и половина.
Пригответе крема,като смесите необходими за крема продукти и ги разбийте добре .Сипете сместа в тенджерка и загрейте на слаб огън на ръба на котлона.Разбърквайте енергично,докато сместа се сгъсти.
След като крема много леко се охлади добавете кубче масло и разбърквайте докато маслото се поеме от крема.Настържете на едро ренде ябълката и разбърквайте от време на време крема за да не хване коричка.
Разделете тестото на две части за да ви е по удобно да го разточвате.Разточете на тънка кора и намажете с олио или масло.Сипете част от крема и го разстелете по кората.
Навийте леко кората на руло леко го издърпайте в двата края за да се удължи.Нарежете рулото на 2/3части.Навивайте всяка част на охлювче.Прехвърлете внимателно охлювчетата в постлана с готварска хартия тавичка на разстояние едно от друго. Оставете ги да удвоят обема си за около 30минути.Намажете ги с разбит жълтък.Изпечете ги в нагряна фурна на 180 градуса до зачервяване.Намажете ги с захарна вода 2с.л.захар и 1с.л.вода и ги поръсете с пудра захар.
600гр.брашно
150мл.прясно мляко
30гр.мая
1ванилия
50мл.олио
125мл.кисело мляко
1ч.л.сол
4с.л.захар
2яйца
ЗА КРЕМА
2жълтъка
6с.л.брашно
500мл.прясно мляко
1ч.ч.захар
ванилия
1ябълка
В 150мл.хладко мляко разтворете маята.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта, млякото с разтворената мая,киселото мляко,олио и 2яйца.Замесете меко и гладко тесто,покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да удвои обема си за около час/час и половина.
Пригответе крема,като смесите необходими за крема продукти и ги разбийте добре .Сипете сместа в тенджерка и загрейте на слаб огън на ръба на котлона.Разбърквайте енергично,докато сместа се сгъсти.
След като крема много леко се охлади добавете кубче масло и разбърквайте докато маслото се поеме от крема.Настържете на едро ренде ябълката и разбърквайте от време на време крема за да не хване коричка.
Разделете тестото на две части за да ви е по удобно да го разточвате.Разточете на тънка кора и намажете с олио или масло.Сипете част от крема и го разстелете по кората.
Навийте леко кората на руло леко го издърпайте в двата края за да се удължи.Нарежете рулото на 2/3части.Навивайте всяка част на охлювче.Прехвърлете внимателно охлювчетата в постлана с готварска хартия тавичка на разстояние едно от друго. Оставете ги да удвоят обема си за около 30минути.Намажете ги с разбит жълтък.Изпечете ги в нагряна фурна на 180 градуса до зачервяване.Намажете ги с захарна вода 2с.л.захар и 1с.л.вода и ги поръсете с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар