Агнешко бутче с ориз и червен фасул
Крехко, печено и сочно агнешко бутче,шпиковано с подправки, с златиста коричка и ориз със червен боб - невероятна комбинация!
ПРОДУКТИ
1агнешко бутче
/1 плешка/
1връзка пресен лук
1глава стар лук
10зърна черен пипер
пресен джоджен
3скилидки чесън
още 1глава лук за
шпиковане
сол
черен пипер
черевен пипер
1ч.ч.брашно за овалване
3/4с.л.олио
зеленчукова бульон
ЗА ОРИЗА
200гр.сварен червен фасул
250гр.ориз
1връзка пресен лук
1морков
1/2пиперка
пресен джоджен
сух джоджен
червен пипер
сол
черен пипер
Измийте и почистете агнешкото бутче.Подсушете го и го посолете с сол и черен пипер и щипка червен пипер.Шпиковайте месото,като направете няколко малки разрезчете и в тях поставете зърна черен пипер,нарязан на по едро лук и цели скилидки чесън и клончета пресен джоджен.
Оваляйте бутчето леко в брашно и го запечатайте в нагрята мазнина до леко зачервяване.Запържете 1връзка ситно нарязан пресен лук.Прехвърлете бутчето в тава,добавете лука,ситно нарязан джоджен и полейте с зеленчуков бульон толкова,че да покрие бутчето до половина.Посолете и поръсете черен пипер.Покрийте тавата с алуниниево фолио и печете на 220градуса за около 1 и 15минути.Махнете фолиото и запечете месото до златисто.
В друг съд запържете с 2с.л.олио, нарязаната на ситно слава лук и стръковете пресен лук.Моркова и чушката на ситно.Добавете ориза и го запържете за минутка.Прибавете и 200гр.сварен червен фасул.Поръсете с щипка червен пипер.Разбъркайте добре и полейте с 3ч.ч.бульон сол.Посолете със сол,черен пипер и щипка сух джоджен.Накълцайте на ситно пресен джоджен и го добавете към ястието. Оставете ястието да покъкри за около 5минути.
Изпеченото бутче прехвърлете в подходящо плато.
Сипете ориза в тавата в която сте пекли месото.Ако ви се струва,че бульонът от печенето на месото е прекалено мазен,просто махнете част от него.Довършете готвенето на ориза във фурна.
Прехвърлете ориза при печеното крехко бутче.Поръсете със ситно нарязан пресен лук и декорирайте,както на вас ви харесва.
Крехко, печено и сочно агнешко бутче,шпиковано с подправки, с златиста коричка и ориз със червен боб - невероятна комбинация!
ПРОДУКТИ
1агнешко бутче
/1 плешка/
1връзка пресен лук
1глава стар лук
10зърна черен пипер
пресен джоджен
3скилидки чесън
още 1глава лук за
шпиковане
сол
черен пипер
черевен пипер
1ч.ч.брашно за овалване
3/4с.л.олио
зеленчукова бульон
ЗА ОРИЗА
200гр.сварен червен фасул
250гр.ориз
1връзка пресен лук
1морков
1/2пиперка
пресен джоджен
сух джоджен
червен пипер
сол
черен пипер
Измийте и почистете агнешкото бутче.Подсушете го и го посолете с сол и черен пипер и щипка червен пипер.Шпиковайте месото,като направете няколко малки разрезчете и в тях поставете зърна черен пипер,нарязан на по едро лук и цели скилидки чесън и клончета пресен джоджен.
Оваляйте бутчето леко в брашно и го запечатайте в нагрята мазнина до леко зачервяване.Запържете 1връзка ситно нарязан пресен лук.Прехвърлете бутчето в тава,добавете лука,ситно нарязан джоджен и полейте с зеленчуков бульон толкова,че да покрие бутчето до половина.Посолете и поръсете черен пипер.Покрийте тавата с алуниниево фолио и печете на 220градуса за около 1 и 15минути.Махнете фолиото и запечете месото до златисто.
В друг съд запържете с 2с.л.олио, нарязаната на ситно слава лук и стръковете пресен лук.Моркова и чушката на ситно.Добавете ориза и го запържете за минутка.Прибавете и 200гр.сварен червен фасул.Поръсете с щипка червен пипер.Разбъркайте добре и полейте с 3ч.ч.бульон сол.Посолете със сол,черен пипер и щипка сух джоджен.Накълцайте на ситно пресен джоджен и го добавете към ястието. Оставете ястието да покъкри за около 5минути.
Изпеченото бутче прехвърлете в подходящо плато.
Сипете ориза в тавата в която сте пекли месото.Ако ви се струва,че бульонът от печенето на месото е прекалено мазен,просто махнете част от него.Довършете готвенето на ориза във фурна.
Прехвърлете ориза при печеното крехко бутче.Поръсете със ситно нарязан пресен лук и декорирайте,както на вас ви харесва.
Танкааа еееее сега ще трябва да ходя за агнешко.Ох как ми се прияде.
ОтговорИзтриване