ПРОДУКТИ
300гр.талиатели
2с.л.зехтин
За соса
1с.л.зехтин
1с.л.масло
100гр.пушени гърди или
бекон
1малка глава лук
1/2червена чушка
сол,черен пипер
3скилидки чесън
3с.л.сметана
100гр.риба тон
100гр.белени скариди
1/2ч.ч.бяло вино
4цели сварени скариди
4/5броя сварен зелен аспарагус
пресен босилек
3с.л.сметана за готвене
200мл.доматен сок
4/5с.л.доматено пюре
100гр.кашкавал
настърган пармезан
Сварете пастата в подсолена вода.Изцедете бульона и разбъркайте талиателите с 2с.л.зехтин.
В тиган запържете нарязаните на лентички пушени гърди,прибавете лука нарязан на ситно,чушката също нарязана на ситно.Добавете чесъна накълцан на ситно.Залейте соса с бяло вино прибавете доматения сок,доматеното пюре,посолете и прибавете нарязаната на малки хапки риба или 1консерва риба тон и почистените и измити скариди.Прибавете аспарагуса нарязан на половинки.Оставете соса да покъкри на слаб огън до сгъстяване,като разбърквате от време на време.Поръсете с смлян черен пипер и ситно накълцан пресен босилек и полейте соса с 3с.л.готварска сметана.
Може да сервирате пастата,като разделите талиателите на порции и полеете соса от страни.Да поръсите с настърган пармезан и кашкавал.
Или да добавите соса към талиателите и да разбъркате добре и да сервирате с поръсен пармезан,кашкавал и босилек.В домашни условия аз лично предпочитам вторият вариант.Сервирайте пастата топла с хубаво червено вино.
Е днес ще хапнем "купешки"талиатели,а следващият път ще ви покажа как си приготвям домашна паста.:) :) :)
300гр.талиатели
2с.л.зехтин
За соса
1с.л.зехтин
1с.л.масло
100гр.пушени гърди или
бекон
1малка глава лук
1/2червена чушка
сол,черен пипер
3скилидки чесън
3с.л.сметана
100гр.риба тон
100гр.белени скариди
1/2ч.ч.бяло вино
4цели сварени скариди
4/5броя сварен зелен аспарагус
пресен босилек
3с.л.сметана за готвене
200мл.доматен сок
4/5с.л.доматено пюре
100гр.кашкавал
настърган пармезан
Сварете пастата в подсолена вода.Изцедете бульона и разбъркайте талиателите с 2с.л.зехтин.
В тиган запържете нарязаните на лентички пушени гърди,прибавете лука нарязан на ситно,чушката също нарязана на ситно.Добавете чесъна накълцан на ситно.Залейте соса с бяло вино прибавете доматения сок,доматеното пюре,посолете и прибавете нарязаната на малки хапки риба или 1консерва риба тон и почистените и измити скариди.Прибавете аспарагуса нарязан на половинки.Оставете соса да покъкри на слаб огън до сгъстяване,като разбърквате от време на време.Поръсете с смлян черен пипер и ситно накълцан пресен босилек и полейте соса с 3с.л.готварска сметана.
Може да сервирате пастата,като разделите талиателите на порции и полеете соса от страни.Да поръсите с настърган пармезан и кашкавал.
Или да добавите соса към талиателите и да разбъркате добре и да сервирате с поръсен пармезан,кашкавал и босилек.В домашни условия аз лично предпочитам вторият вариант.Сервирайте пастата топла с хубаво червено вино.
Е днес ще хапнем "купешки"талиатели,а следващият път ще ви покажа как си приготвям домашна паста.:) :) :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар