.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 29 май 2012 г.

ТРИ ИДЕИ ЗА ДОМАШНИ ХЛЕБЧЕТА


 По стечение на обстоятелства там където живея ми се налага всекидневно да си приготвям хляб и закуски на децата.Купих си машина за хляб,но нещо не ми хареса вкусът на тестените продукти,които приготвях с нея.Хлябът е най-важен на нашата трапеза и е на почит от моето малко слънчево семейство.Така,че съчетавам необходимото с приятното.Доставя ми голямо удоволствие да приготвям хляб,питки и разни други тестени вкусотии.А най-голямо удоволствие ми доставя,когато моите сладури оценят вкусовите качества на хляба и даже се опитват да разгадаят и то успешно как е направен ,на какво ухае и от какви продукти е приготвен,което може само да ме радва.Днес ви представям два вида хлебчета и франзела направени от едно и също тесто,което ми е едно от любимите.
Продукти
600гр.брашно
300мл.прясно мляко
1 с.л.сол
2с.л.захар
100мл.маргарин
 30гр.мая
3яйца
брашно за доомесване
и разточване

1жълтък за намазване
сусам
За плънката
маргарин
4сварени яйца
парченце моцарела

щипка шарена сол




От горе изброените продукти замесете меко и гладко тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около час.Разделете си втасалото тесто на три без да ги премесвате.
 Първата част разточете върху набрашнен плот на правоъгълна кора.Направете разрези с остър нож,както е показано на снимката.
Навийте на руло ,като започнете от неразрязаната широка част.Прехвърлете франзелата в правоъгълна тава и я оставете да почине за около 30минути.Намажете я с разбит с1с.л.прясно мляко жълтък.Поръсете леко с грис а може и без грис.
Изпечете франзелата в нагряна фурна на 180 градуса до зачервяване.
От второто тесто разточете правоъгълна кора.Намажете с маргарин и нарежете единият широк край по начина по който нарязахте тестото за франзелата.Поставете 4сварени яйца на разстояние едно от друго.Накъсайте парченца моцарела и я поставете до всяко яйце.Поръсете леко с шарена сол и внимателно навийте на руло.Нареже и оформете 4питки.Прехвърлете ги в тавичка и ги оставете да починат за около 30 минути.Намажете ги с разбитият жълтък и ги изпечете по същият начин.
Третата част от тестото отново разточете на правоъгълна кора,навийте на руло и нарежете на малки правоъгълни питки.
Подредете ги в тавичка на разстояние едно от друго оставете ги да починат за 30минути.Намажете ги с жълтък,поръсете ги със сусам и ги изпечете по познатия начин.
Е това е начина на приготвянето на тези невероятно вкусни питки.

2 коментара:

  1. Ох Tаничкааа колко бяха вкуснииии.Приготвих ги днес за обяд и си облизахме пръстите.Много вкусни и пухкави.Направих и хлебчетата с риба тон и те много ни харесаха.Чакаме следващата ти рецепта.Поздрави :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ех как се радвам на такива хубави коментари.Хлебчетата с риба тон са невероятно вкусни.Поздрави,Таня.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...