ПРОДУКТИ
200гр.маргарин
120гр.захар
120гр.мед
2жълтъка
1с.л.бренди
1ванилия
300гр.брашно
1ч.л.сода бикарбонат
80гр.смлени орехи
100гр.бадеми
За заливка
40гр.шоколад
пудра захар
В купа разбийте маргарина с захарта до пухкав крем.
Прибавете меда и 1с.л.бренди.Разбийте добре и прибавете един по един жълтъците.Прибавяйте част от орехите и част от брашното размесено с ванилия и 1ч.л.сода,като ги редувате до изчерпване на количеството.
Сместа трябва да стане гъста.
Намажете с мазнина и поръсете леко с брашно обла кексова форма с махащо дъно.
Поръсете по дъното на формата половината цели бадеми разстелете кексовата смес,като си помагате с лъжица за изравняването на тестото.
Поръсете с останалите бадеми,като леко ги натиснете за да потънат много малко в тестото.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса до зачервяване.При мен за 25минути.Оставете сладкиша да се охлади и го извадете от формата.Направете си хартиени фигурки и ги поставете върху сладкиша.Поръсете обилно с пудра захар и внимателно махнете хартиените формички.
Разтопете 40грама шоколад и много леко полейте сладкиша отстрани.
200гр.маргарин
120гр.захар
120гр.мед
2жълтъка
1с.л.бренди
1ванилия
300гр.брашно
1ч.л.сода бикарбонат
80гр.смлени орехи
100гр.бадеми
За заливка
40гр.шоколад
пудра захар
В купа разбийте маргарина с захарта до пухкав крем.
Прибавете меда и 1с.л.бренди.Разбийте добре и прибавете един по един жълтъците.Прибавяйте част от орехите и част от брашното размесено с ванилия и 1ч.л.сода,като ги редувате до изчерпване на количеството.
Сместа трябва да стане гъста.
Намажете с мазнина и поръсете леко с брашно обла кексова форма с махащо дъно.
Поръсете по дъното на формата половината цели бадеми разстелете кексовата смес,като си помагате с лъжица за изравняването на тестото.
Поръсете с останалите бадеми,като леко ги натиснете за да потънат много малко в тестото.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса до зачервяване.При мен за 25минути.Оставете сладкиша да се охлади и го извадете от формата.Направете си хартиени фигурки и ги поставете върху сладкиша.Поръсете обилно с пудра захар и внимателно махнете хартиените формички.
Разтопете 40грама шоколад и много леко полейте сладкиша отстрани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар