ПРОДУКТИ
1пиле
1ч.ч.брашно
сол,черен пипер млян
1глава лук
3скилидки чесън
2дафинови листа
10зърна черен пипер
1червена пиперка
1жълта или зелена пиперка
2моркова
1/2ч.л.сладък червен пипер
100гр. белени домати от консерва
150гр.пресни гъби
1ч.ч.бяло вино
15черни маслини
сол,черен пипер млян
магданоз
пилешки бульон
ЗА КАНАПЕ
1тиквичка нарязана на лентички.
Почистете и нарежете пилето на порции.Посолете парчетата месо с сол и смлян черен пипер и ги оваляйте леко в брашно.
В тенджера с 3/4с.л.олио запечатайте месото от всички страни,извадете го в чиния и в същата мазнина запържете нарязаният на ситно лук,цели скилидки чесън,чушките нарязани на лентички ,моркова на ситно и гъбите на четвъртини.Прибавете 1/2ч.л.червен пипер и полейте зеленчуците с бяло вино.Върнете месото в тенджерата прибавете дафинов лист няколко зърна черен пипер, доматите от консерва и маслините.Добавете пилешки бульон,колкото да покрие месото изцяло.Захлупете ястието и го оставете да се задушава на слаб огън до сваряването на месото и сгъстяването на соса.
Нарежете 1тиквичка на тънки ленти.Изпържете лентите в тефлонов тиган с наколко капки олио.
В чиния подредете по 3ленти от тиквичките и поставете порция от пилешкото месо.Полейте леко със соса и зеленчуците и сервирайте ястието топло.
1пиле
1ч.ч.брашно
сол,черен пипер млян
1глава лук
3скилидки чесън
2дафинови листа
10зърна черен пипер
1червена пиперка
1жълта или зелена пиперка
2моркова
1/2ч.л.сладък червен пипер
100гр. белени домати от консерва
150гр.пресни гъби
1ч.ч.бяло вино
15черни маслини
сол,черен пипер млян
магданоз
пилешки бульон
ЗА КАНАПЕ
1тиквичка нарязана на лентички.
Почистете и нарежете пилето на порции.Посолете парчетата месо с сол и смлян черен пипер и ги оваляйте леко в брашно.
В тенджера с 3/4с.л.олио запечатайте месото от всички страни,извадете го в чиния и в същата мазнина запържете нарязаният на ситно лук,цели скилидки чесън,чушките нарязани на лентички ,моркова на ситно и гъбите на четвъртини.Прибавете 1/2ч.л.червен пипер и полейте зеленчуците с бяло вино.Върнете месото в тенджерата прибавете дафинов лист няколко зърна черен пипер, доматите от консерва и маслините.Добавете пилешки бульон,колкото да покрие месото изцяло.Захлупете ястието и го оставете да се задушава на слаб огън до сваряването на месото и сгъстяването на соса.
Нарежете 1тиквичка на тънки ленти.Изпържете лентите в тефлонов тиган с наколко капки олио.
В чиния подредете по 3ленти от тиквичките и поставете порция от пилешкото месо.Полейте леко със соса и зеленчуците и сервирайте ястието топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар