Много вкусно,пухкаво и ароматно хлебче,което ми хрумна да приготвя докато месих обикновен хляб за вечеря.Е опитът е много сполучлив и вкусен.Не се плашете от синьото сирене уверявам ви,че ще ви хареса.В съчетание на масълце,бекона, сметаната и синьото сирене вкусът и аромата на хлебчето са невероятни.
ПРОДУКТИ
ЗА ТЕСТОТО
1кг.брашно
30гр.мая
3ч.ч.хладка вода
3ч.л.сол
брашно за доомесване и разточване
ЗА ПЛЪНКАТА
50гр.разтопено масло
50гр.бекон
100гр.синьо сирене
1яйце
2с.л.готварска сметана
2с.л.брашно
2с.л.свинска мас
1яйце за намазване
Разтворете маята в 1ч.ч.хладка вода.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете разтворената мая,2ч.ч.вода и солта.Замесете меко и гладко тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около 40минути.
Премесете тестото,разделете го на две равни части и го оставете да почине за 5/10минути.
Направете си плънката,като в купа разбиете 1яйце,натрошено синьо сирене,брашното,2с.л.размекната мас,нарязан на малки лентички бекон и 2с.л.готварска сметана.Разбъркайте добре и ако е нужно добавете още малко брашно.
Върху набрашнена повърхност разточете едно по едно двете теста на тънки кори,колкото е възможно по големи.Намажете обилно с разтопено масло и разстелете плънката равномерно.
Навийте всяка кора на руло.С остър нож срежете първото руло на 3/4см.след началото на рулото и срежете до края на рулото.Получава се като > Сплетете леко на плитка,като се стараете разрезите да са отгоре.По същият начин направете и другият хляб.
Намажете с масло две правоъгълни форми.Збийте леко с ръце хлябовете и ги прехвърлете в формите.
Намажете с разбит жълтък.Оставете хлябовете да починат за около 20 минути.
Изпечете ги в студена фурна на 210градуса за около35/40минути.
След като са се изпекли оставете ги за 10/15 минути да се охладят и ги извадете от формите,за да не се запарят.Оставете хлябовете да изстинат напълно и са готови за консумация.
ПРОДУКТИ
ЗА ТЕСТОТО
1кг.брашно
30гр.мая
3ч.ч.хладка вода
3ч.л.сол
брашно за доомесване и разточване
ЗА ПЛЪНКАТА
50гр.разтопено масло
50гр.бекон
100гр.синьо сирене
1яйце
2с.л.готварска сметана
2с.л.брашно
2с.л.свинска мас
1яйце за намазване
Разтворете маята в 1ч.ч.хладка вода.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете разтворената мая,2ч.ч.вода и солта.Замесете меко и гладко тесто.Покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около 40минути.
Премесете тестото,разделете го на две равни части и го оставете да почине за 5/10минути.
Направете си плънката,като в купа разбиете 1яйце,натрошено синьо сирене,брашното,2с.л.размекната мас,нарязан на малки лентички бекон и 2с.л.готварска сметана.Разбъркайте добре и ако е нужно добавете още малко брашно.
Върху набрашнена повърхност разточете едно по едно двете теста на тънки кори,колкото е възможно по големи.Намажете обилно с разтопено масло и разстелете плънката равномерно.
Навийте всяка кора на руло.С остър нож срежете първото руло на 3/4см.след началото на рулото и срежете до края на рулото.Получава се като > Сплетете леко на плитка,като се стараете разрезите да са отгоре.По същият начин направете и другият хляб.
Намажете с масло две правоъгълни форми.Збийте леко с ръце хлябовете и ги прехвърлете в формите.
Намажете с разбит жълтък.Оставете хлябовете да починат за около 20 минути.
Изпечете ги в студена фурна на 210градуса за около35/40минути.
След като са се изпекли оставете ги за 10/15 минути да се охладят и ги извадете от формите,за да не се запарят.Оставете хлябовете да изстинат напълно и са готови за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар