.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 8 май 2012 г.

ПУХКАВИ ХЛЕБЧЕТА

ПУХКАВИ ХЛЕБЧЕТА

ПРОДУКТИ
600гр.брашно
150мл.прясно мляко
125мл.кисело мляко
30гр.мая
2ч.л.сол
2с.л.захар
2яйца
50мл.олио
брашно за доомесване

1жълтък за намазване
олио за намазване
едра сол за поръсване

В 150мл.хладко мляко разтворете маята.В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта, млякото с разстворената мая,киселото мляко,олио и 2яйца.Замесете меко и гладко тесто,покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да удвои обема си за около час/час и половина.
Премесете леко тестото разделете го на две части и ги разточете на правоъгълни кори
Намажете кората с олио и я нарежете на ленти.Оформете си хлебчетата в форми които желаете.В правоъгълна,триъгълна и други.Правоъгълните   направите,като навиете на руло.Може да направите разрез от горе на хлебчето и да поставите парченце шунка.
Наредете хлебчетата в постлана с готварска хартия тавичка на разстояние едно от друго.Оставете ги да починат за 20/30 минути намажете ги с разбит жълтък и ги поръсете с едра сол или сусам.



Изпечете ги в нагряна фурна до зачервяване.При мен за 25 минути.Последните 5 минути ги покрийте с алуминиево фолио за да не изгорят.

2 коментара:

  1. Манееее Таничкааа не съм влизала скоро,защото нямахме интернет и какво гледам все нови вкусотии.За два месеца кога успя да ги наготвиш тия вкусотии.Аиде залавям се да си избера нещо соленко като за начало.Браво на тебееее.

    ОтговорИзтриване
  2. Ще наваксваш като те няма толкова време :)))Радвам се,че вече имаш интернет,че ми беше скучно без тебе хи хи хи ..майтап.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...