.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 22 юли 2012 г.

ТОРТА ВЕРОНИКА


 Сочна и вкусна торта с малинов крем,нежен блат и бишкоти.Целувки, шоколадов крем с маскарпоне,шоколадова заливка и орехов гриляж.
ПРОДУКТИ
За блата
3яйца
1 и 1/2ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1/2ч.ч.кисело мляко
1бакпулвер
2ванилии
2ч.ч.брашно
   **За малиновият крем
2жълтъка
150/200гр.малини
1ч.ч.захар
200мл.сладкарска сметана
1пакетче/12гр./куахада/
250мл.прясно мляко
250гр.крема сирене
1ванилия
2лентички желатин
   **За шоколадовият крем
250гр.маскарпоне
кората на половин лимон
200мл.сметана
50гр.черен шоколад
1пакетче/12гр./куахада
250мл.прясно мляко
1с.л.лешникова паста или фъстъчено
масло
   **За пълнежа
10/15бг.бишкоти
1ч.л.бренди
100мл.подсладено прясно мляко
с разтворена 1ч.л. нес кафе
2с.л.сладко от малини
10бр.целувки
  **За глазурата
80гр.шоколад
200мл.сметана



 Пригответе блата,като в купа разбиете яйцата със захарта.Добавете на тънка струйка олиото,като продължавате да разбърквате.Прибавете киселото мляко,размесено с бакпулвер.Пресейте брашното и го добавете към сместа.Ароматизирайте с 2ванилии.
Разстелете равномерно тестото в обла форма с отделящо се дъно с постлана хартия за печене.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 35/40минути или до изпичане на блата.След като блата е готов,оставете го да охлади и го разрежете на две хоризонтални равни части.
Пасирайте с вилица малините с 2с.л.захар.Загрейте ги за секунди и към малините прибавете накиснатите за 5минути в студена вода лентички желатин.Разбийте на водна баня до пухкав крем жълтъците с част от захарта.
Разбийте сметаната с останалата захар.
Разбийте кремата сирене до пухкав крем и смесете с разбитите жълтъци и с малините.разтворете 1пакетче куахада в 250мл.прясно мляко.Кипнете на котлон до леко сгъстяване.Оставете крема куахада да се охлади и стегне.
Прибавете куахадата към крема сиренето с малини и разбъркайте с миксер.На порции прибавете и сметаната,като разбърквате внимателно.Приберете готовият крем в хладилник за да се охлади и стегне.
Пригответе си вторият крем,като кипнете на котлон 100мл.сметана.Прибавете шоколада начупен на малки парченца.Разбъркайте до хомогенна маса.
Разбийте маскарпонето до пухкав крем.Настържете кората на половин лимон.
Разбийте останалата сметана с 5с.л.захар.Направете си 1пакетче куахада /250прясно мляко и 12гр.куахада/Оставете крема да се охлади.Смесете маскарпонето с шоколада.Добавете 1ч.л.лешникова паста и сметаната.Опитайте на вкус и ако е нужно добавете още захар за предпочитане пудра.
Оставете крема да се охлади.Поставете едната част на блата в форма с отделящо се дъно.
Напоете едната част на блата с медена вода/100мл.вода 3/4с.л.мед/.Намажете блата с 2с.л.сладко от малини.Сипете малиновият крем.Загладете крема и подредете леко напоени в разтворено кафе в мляко и бренди бишкоти.
Сипете и половината от кафевият крем и начупете целувките на едри парчета.Сипете и останалият кафяв крем.Завършете,като покриете с втората половина на блата и леко мапоете с медена вода.Приберете тортата в хладилник за няколко часа за да се стегне най-добре за нощ.
Направете си глазура,като кипнете сметана.Добавете 80мл.шоколад и разбърквайте до стопяването на шоколада.Ако ви се получи по рядка глазура добавете още малко шоколад.Оставете глазурата да се охлади като разбърквате.Махнете ринга на тортата загладете страните.
Полейте тортата с шоколадовата глазура.Приберете тортата в хладилник за около час.Украсете си тортата от страни с филирани бадеми или гриляж.Аз я украсих с гриляж,който може да си  направите,като 100гр.едро начупени орехи карамелизирате с 6с.л.захар.Разстелете ги върху хартия за печене и ги оставете да се охладят.Завийте ги в хартията и в кърпа.С чукче или с точилка натрошете на ситно карамелизираните орехи.
Ако са ви останали малини или целувки може да си декорирайте тортата с тях.
 Вкусната,сочна и ароматна торта с нежното и красиво име Вероника, направена за една нежна,срамежлива и много красива млада дама Вероника.

6 коментара:

  1. Оооо много сочна и апетитна изглежда тортичката.С малини,целувки и шоколад прелест.Много целувки Танюшкааааа.

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошна торта! С толкова много зашеметяващи на вкус блатове! Красота :-)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Дени.Стана малко грозничка ама на вкус беше прекрасна.Лека и спокойна вечер ти желая Дени!!!

      Изтриване
  3. Ммм, изкущаваща шоколадова сладост. Изглежда великолепно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Или,благодаря за комплимента.А аз съм очарована от твоите блогова с невероятно красиви фотоси.Лек ден и прекрасен уикенд ти желая Или.:) :) :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...