.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 24 юли 2012 г.

Дребни сладки с бадемова плънка и шоколад

ПРОДУКТИ
За тестото
300гр.брашно
150гр.пудра захар
1ванилия
125гр.меко масло
2яйца
брашно за доомесване

За плънката
2белтъка
1ванилия
6,7с.л.пудра захар
1с.л.какао
150/180гр смлени печени бадеми
бадеми за декорация
50гр.шоколад

В купа разбийте маслото,захарта и ванилията.Прибавете едно по едно яйцата.Добавете брашното и замесете меко и гладко тесто.
Разделете тестото на две части,завийте го в стреч фолио и го приберете в фризер за около 15минути.
Направете си плънката,като разбиете белтъците със захарта.Прибавете към белтъците ванилията,какаото и на порции прибавете смлените печени бадеми,като разбърквате до хомогенна маса.Ако е нужно добавете още бадеми.
Разточете тестото на тънка кора най- добре върху стреч фолио за да ви е по лесно.
С формички си изрежете кръгчета,поставете всяко кръгче в хартиена формичка и в средата поставете от плънката - леко сплескано топче.Поръсете леко с смлени бадеми и подредете сладките в тава или за предпочитане във формички за мъфини.Може да си направите сладките и в друга форма,като си изрежете кръгчете с формичка .По средата на всяко кръгче поставете фитилче от плънката.Навийте тестото и го прищипете в средата.Забучете по един или два бадема.
Приберете сладките в хладилник за около 20минути.
Изпечете ги в нагряна фурна на 200гр.за около 10/12/14минути до леко порозовяване.Колко време ще ги печете зависи от големината на сладките ви.Аз си приготвих и малки и големи сладки.
След като са ви готови сладките ги оставете да се охладят и ги полейте с разтопен шоколад.
Готовите сладки може да поръсите и пудра захар вместо шоколад.



Чудесни дребни сладки за почерпка,за похапваме и за сладко допълнение към ароматно кафе или чай.Да ви е сладко !!!:) :) :)

2 коментара:

  1. Ехооо какво пак сте си хапвали там без мен хи хи хи.Представям си колко са вкуснииии.Много целувки ти пращам гъбке и само да се усмихваш ей :) :) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех как ме разсмя с тая твоя гъбка.Виш колко много усмивки ти пращам :) :) :):) :) :) :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...