.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 30 юли 2012 г.

СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ,КАРАМЕЛ И НЕС КАФЕ

ПРОДУКТИ
3яйца
1ч.ч.захар
1/2ч.ч.олио
1ванилия
280гр.захар
1бакпулвер
2с.л.какао
2белтък
3/4с.л.захар
2ч.л.нес кафе
120мл.вода

За пълнежа
3праскови
карамел
пудра захар


В купа разбийте два белтък с 3/4с.л.захар.
В друга купа разбийте 3яйца със чаша захар.Добавете на тънка струйка половин чаена чаша олио.
В 120мл.топла вода разтворете 2ч.л.нес кафе.Сипете кафето при разбитите белтъци,като разбъркате няколко пъти ,но не прекалявайте за да не падне пяната.
Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера и ванилията.
Към разбитите яйца добавете част от брашното,като редувате със сместа от нес кафе с белтъци до изчерпване на количествата.
Отделете малка част от брашното и го смесете с какао.Отделете и част от кексовото тесто и оцветете в кафяво с помоща на брашното с какао.
Постелете хартия за печене върху правоъгълна малка тава.Измийте и обелете 3,4добре узрели праскови.Нарежете ги на четвъртинки  и ги разпределете из тавата.
Карамелизирайте 5с.л.захар с 2с.л.вода.Излейте карамела върху прасковите,като се стараете ако ви е възможно да има навсякъде карамел.Оставете карамела леко да се охлади и разстелете равномерно кексовото тест.Загребвайте с лъжица от кафявото тесто и тук там сложете от него върху основното кексово тесто.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180 градуса.Печете до леко порозовяване за около 17минути.
Извадете сладкиша от фурната и го обърнете върху лист хартия за печене.Махнете хартията върху която сте го пекли и оставете сладкиша да се охлади.Нарежете сладкиша на еднакви ленти.Всяка лента прехлюпете с друга и нарежете на квадрати или правоъгълници.
Поръсете нежно с пудра захар и декорирайте по ваш избор.Да ви е сладко!!!





9 коментара:

  1. Вкусно сладкишче си приготвила пак.С карамел,праскови и кафе звучи много апетитно.Като ти доида на гости да ми направи от този сладкиш и супа :) :) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да бе да,че и претенции да не си в ресторант,че да поръчваш:) :) :)Каквото ти сготвя...това ще ядеш.Поздрави и лека вечер.

      Изтриване
  2. Забравих да ти кажа,че думичката вече не излиза при коментар.Брауска открила си топлата вода мъриии Таньоооо :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  3. Танче, изглежда чудно този сладкиш, а и рецептата ми харесва! Прелест! Приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за комплиментите Кате.Тази вечер ще сънувам твоето Телешко стифадо така апетитно изглежда,че хич не ми се яде десерт.:) :) :)Утре отивам на пазар за телешко и калмари.Хубава вечер от мен Кате!!!

      Изтриване
  4. Що за карамелено сладкишче?Вкусотийка направо!
    Чудесно предложение!
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малко измишльотина си забърках днеска то пък взе че стана много вкусно сладкишчето.Поздрави и лека вечер Дани.

      Изтриване
  5. Много апетитно несъмнено!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...