.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 10 октомври 2013 г.

ТУТМАНИК РОЗИ С КРЕМА СИРЕНЕ,БОСИЛЕК И ОВЧЕ СИРЕНЕ

ПРОДУКТИ
За тестото
за закваската
40мл.хладко прясно мляко
1ч.л.мед
15/20гр.мая за хляб
7,8с.л.брашно

630гр.брашно
2,5чаени лъжици сол
3ч.л.захар
3яйца
250мл.хладко прясно мляко
около50гр.брашно за доомесване
и разточване
1с.л.олио за намазване
За плънката
50гр.масло
2яйца
80гр.крема сирене
250/300гр.овче или крава сирене
3,4с.л.галета
пресен босилек или щипка сух
1жълтък за замазване
2с.л.галета за поръсване
Направете закваската,като в купичка разтворите маята в 40мл.прясно мляко.Добавете 1ч.л.мед и  брашно/около 7,8с.л./,колкото да се получи гъста кашичка без бучки. 
Завийте купичката с чиста кърпа и я приберете на топло за около 15/20минути докато удвои обема си.
В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта,закваската,яйцата и една чаена чаша хладко прясно мляко.
Замесете меко и гладко тесто,ако е нужно добавете още малко брашно.
Направете тестото на топка и го намажете  с 1/2ч.л.олио.
Завийте тестото с чиста кърпа и го приберете на топло за около 40/50минути.
Премесете тестото и го разделете на 5 или 6 еднакви равни части.
Оформете частите на топчета и ги оставете да починат за около 10минути.

Разточете всяко топче на питка с големина,колкото малка чиния за десерти.
Намажете всяка питка с разтопено масло и ги подредете/залепете/ една върху друга.

Върху набрашнен плот разточете подредените една върху друга питки на правоъгълна кора.
Намажете кората обилно с разтопено масло.

Направете плънката като разбиете крема сирене.Добавете 2яйца и около 300гр.натрошено сирене.Към сместа добавете и 3,4 с.л.галета.По желание към плънката прибавете пресен или щипка сух босилек.
Намажете равномерно кората с плънката и завийте на руло.Нарежете рулото на малки парчета с големина около 2,3см.
Намажете с масло обла или правоъгълна тава.Може да си приготвите и няколко по-малки тутманика,като ги оформите в по-малки тави или форми за печене.Подредете в тавата нарязаните парченца,като се стараете да не са много плътно едно до друго.
Намажете тутманика с масло.Поръсете обилно с галета.По желание може да полеете тутманика с разбит с няколко капки прясно мляко жълтък.Оставете тутманика да удвои обема си за около 50/60минути.

Изпечете тутманика в нагряна фурна на 190градуса до зачервяване/при мен за 20минути/.
След изпичане оставете тутманика да се охлади и го сервирайте с каничка айран.
Да ви е сладко!
Ето и едно страхотно сладичко предложение за :
Сладкапита-рози с кайсиево сладко и сушени плодове

8 коментара:

  1. Днес само тестени вкусотии в блоговете! Искам да опитам и твоето предложение, Танче! Много е апетитно! :)
    Хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярно Светле и аз това забелязах днес все тестени вкусотии има в блоговете.Позастудя се мъничко и сигурно затова ще да е.Радвам се,че ти харесва и моето предложение Светле.Хубава вечер ти желая! :)

      Изтриване
  2. Все тестени и все прекрасни. Взимам си парченце и ще се опитам да си го запазя за утре сутрин, за закуска. :) Измайсторила си го чудно, Танче.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Гери.Вземи си,миличка,аз си похапнах едно сладко,сладко а после се вайкам,що приличам на поничка :) :) :)Поздрави!

      Изтриване
  3. Оле, Танче иде ми да замеся едно такова чудо и аз посред нощите! Ама голяма изкусителка си ти! Страхотно изглежда, браво! Поздрави, миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Катенце,радвам се,че ти допада.Бих те почерпила с удоволствие Катенце,само да не месиш посред нощите.:)Хубава вечер бонбонче!

      Изтриване
  4. Питки, тутманици.. .много е вкусно при теб, Танче! Трудно ми е да си тръгна от тук.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам де,че съм те изкушила с моите тестени вкусотии. :)Хубав уикенд ти желая,Илианче!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...